Skip to main content
Okategoriserade

Adventskampanj till kärnkraftens försvar

By 8 december 2020No Comments

I effektbristens och elimportens Sverige väljer regeringen – återigen – att förslösa lönsam, hållbar och planerbar elproduktion. Kärnkraftsreaktorn Ringhals 1, känd som R1, stängs åtminstone 5 år i förtid och övergår i avställningsdrift 31 december i år. Redan driftsatt inhemsk kärnkraft är den mest kostnadseffektiva elproduktion vi har!

Liksom förra året protesterar Medborgerlig Samling mot detta ansvarslösa risktagande med elförsörjningen. Av lätt insedda skäl kan vi i år inte ha några manifestationer på gator och torg. Istället genomför vi under december en landsomfattande flygbladsutdelning. Pinfärsk information där vi sammanfattar vår hållning och kärnkraftens fördelar.

Vi kommer successivt lägga upp bildmaterial från flygbladsutdelningarna runtom i landet. Vi gör en kraftsamling helgen 26-27 december då vi spurtar för att nå varenda brevlåda.

Vi fortsätter också att släcka ett adventsljus varje söndag i våra sociala mediekampanjer. Ett adventsljus som motsvarar 220 MW av god, ljus, värmande kraft – eller en fjärdedel var – av R1:ans effekt.

Bilder från flygbladsutdelning

2020-12-06 · Distrikt Södermanland, Skiftinge

2020-12-20 · Distrikt Uppsala, Enköping

2020-12-19 · Distrikt Skåne, Limham