Skip to main content
Information

Alexander Bard hoppar av sin EU-kandidatur

By 28 december 2023No Comments

Alexander Bard har meddelat att han hoppar av sin kandidatur för Medborgerlig Samling till EU-parlamentet. Daniel Sonesson, partiledare, kommenterar avhoppet:

”Bard hoppar av efter att partistyrelsen uppmanat honom att ta bort en tweet som han skrev den 19 december och även framföra en ursäkt till den kvinna han förolämpade med orden ”fat stupid cow”.

Vi är ett parti med högt i tak, väsentligt högre än i andra partier. Vi är stolta över det. Vi recenserar inte hur våra medlemmar uttrycker sig. Det är däremot en annan sak om man tagit på sig rollen att representera partiet som förtroendevald. Alexander Bard har varit en av MEDs kandidater till det kommande EU-valet.

Med förtroendet att få representera partiet och dess medlemmar följer ett ansvar. Det gäller särskilt de som också aspirerar på att representera våra väljare genom att kandidera till en lagstiftande församling. Oavsett hur andra beter sig, så håller MED stilen. Och om man går över gränsen så är vi stora nog att be om ursäkt. Det kan hända oss alla.

Medborgerlig Samling respekterar Bards val att hoppa av sin kandidatur. Han är inte den ende partimedlemmen som förordar Swexit. Vi välkomnar åsiktsmångfald i partiet. Det är helt OK att som MEDlem hysa åsikter som avviker från partilinjen, och argumentera för det. Personligen är jag stolt över det utmärkta EU-politiska program som röstades igenom på stämman den 23 september i år och den starka EU-kandidatlista vi presenterat.

Vår gemensamma drivkraft är ett mera frihetligt Sverige. I detta delar vi agenda och politisk ambition. Att göra Sverige frihetligt är ett viktigt, långsiktigt och kontinuerligt arbete.

MED satsar ambitiöst framåt. Vi är Sveriges främsta frihetliga höger och vi siktar på riksdagen. I en tid där den forna borgerligheten i riksdagen lämnat walk over till ett frihetligt och borgerligt samhällsbygge har MED en viktig uppgift framför sig.”