Skip to main content
Pressmeddelande

Alexander Bard kandiderar till riksdagen 2022

By 20 september 2021No Comments

Alexander Bard Fotograf/Källa: Mikolai Berg

Alexander Bard meddelar att han kandiderar för Medborgerlig Samling i riksdagsvalet 2022. – Jag är trött på den bisarra normen att man ska avstå från och inte delta i partipolitiken. Politiken ska självklart ägas och utövas av medborgarna själva, och inte av företagen eller de akademiska institutionerna som perverst nog är fallet idag.

Den gångna helgen, 17-19 september, genomförde Medborgerlig Samling (MED) sin partistämma i Örebro. Under tre intensiva dagar bearbetades 65 motioner och fem sakpolitiska program klubbades igenom. Dessutom offentliggjordes kandidaterna i höstens medlemsomröstning inför riksdagsvalet 2022. En av dem som kandiderar till riksdagen är Alexander Bard.

– Jag brinner för visionen Sverige 2050 där Sverige lämnar sitt enorma beroende av den allsmäktiga staten bakom sig, säger Alexander Bard. – Jag anser att vi ska gå mot en liberalkonservativ framtid med starka och livskraftiga kommuner och familjer och ett starkt civilsamhälle. Detta går under inga omständigheter att genomföra med något av dagens korrupta högskattepartier i riksdagen. Jag har därför valt att engagera mig i och kandidera för Medborgerlig Samling som är exakt det Sverige behöver för att återfå sin integritet och stolthet som nation.

Enligt flera mätningar är Medborgerlig Samling just nu Sveriges nionde största parti, och gapet till det åttonde partiet Liberalerna minskar ständigt. Målsättningen i valet 2022 är att ta plats i riksdagen samt i ett antal prioriterade regioner och kommuner. En av MED:s profilfrågor är ”Demokratisk förnyelse” – att värna yttrandefriheten och öka medborgarnas inflytande på den förda politiken.

– Jag är trött på den bisarra normen att man ska avstå från och inte delta i partipolitiken, säger Alexander Bard. – Den lösa aktivismen har nått vägs ände och fungerar inte längre. Det är dags att prata politik både i hemmen och i utelivet snarare än på arbetsplatserna och att engagera sig långsiktigt. Politiken måste på nytt bli ett ideellt och inte ett professionellt engagemang. Politiken ska självklart ägas och utövas av medborgarna själva, och inte av företagen eller de akademiska institutionerna som perverst nog är fallet idag, säger Alexander Bard avslutningsvis.

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.