Skip to main content
Pressmeddelande

Alexander Bard träder ur Medborgerlig Samling

By 6 december 2019No Comments

Alexander Bard har meddelat att han avslutar sitt medlemskap i Medborgerlig Samling efter att ha varit medlem sedan början av 2018. Bard har bidragit med intellektuell stimulans och skärpa och med ideologiska diskussioner. Han har även drivit den privata mejlgruppen Medborgen, där både medlemmar och icke medlemmar har kunnat diskutera olika frågor.

Bard har ofta uttryckt sin uppskattning av Medborgerlig Samlings politiska linje, men har under den senaste tiden framfört kritik mot att partiet inte profilerar sig hårdare och går längre i vissa frågor, samt mot att beslutsprocesserna i partiet tar för lång tid. Partistyrelsen konstaterar dock att beslutsgången i en medlemsorganisation med stark interndemokrati alltid tar viss tid i anspråk.

Vi beklagar givetvis att Bard väljer att träda ur Medborgerlig Samling, men önskar honom också all lycka i den fortsatta opinionsbildningen för ett mer liberalkonservativt Sverige – oavsett om det är som partimedlem eller ej. Man kan ha olika roller när det gäller opinionsbildning och politik, och vi ser fram emot att se och höra mer från Alexander Bard framöver.

Ilan Sadé
Partiledare Medborgerlig Samling