EU-val 2024 - Medborgerlig Samling Skip to main content

MED kräver:

Bantat EU – annars folkomröstning

EU har vuxit långt bortom ursprungsidén och har blivit en pengaslukande bidragsmaskin. Samtidigt växer EU:s makt och byråkrati ständigt. Det var inte detta nysocialistiska och överstatliga EU svenska folket röstade för att gå med i.

Om inte lämna EU blir ett alternativ så kommer mer och mer av makten över vår framtid att lämna Sverige och hamna i Bryssel. Sverige måste få mer för pengarna, vi måste få bestämma mer själva och vi måste få slippa EUs nysocialism.

Medborgerlig Samling vill tillbaka till ursprungstanken där EU verkar för frihandel och fred. Därför kräver Medborgerlig Samling en folkomröstning om Sveriges EU-medlemskap om det inte omförhandlas.

I EU-parlamentet kommer Medborgerlig Samling verka för att EU ska sluta lägga sig i mer av våra liv, sluta bakbinda Sverige med fler lagar och stoppa EUs maktutvidgning, växande bidragsflora och ökande byråkrati.

Rösta på MED för Sveriges självbestämmande!

Bort med tassarna EU!

Vi vågar ta fajten

Klicka på bilderna för att läsa vad våra EU-kandidater tycker

1) Pia Rundkvist

Civilekonom, EU-politisk talesperson

4) Lena Malmberg

Egenföretagare, Demokratipolitisk talesperson

5) Johan Varland

Entreprenör

6) Henrik HAX Alexandersson

Frihetlig skribent och debattör

7) Kai Rämö

Yrkesofficer, Försvarspolitisk talesperson

8) Erik Liungman

Egenföretagare

9) Robert Lundkvist

Civilingenjör

Rurik Holmberg.

10) Rurik Holmberg

Nationalekonom

11) Anna Gunnarsson

Civilingenjör

12) Edward Nordén

Jordbrukare, Jordbruks- och säkerhetspolitisk talesperson

Rolf Hallgren.

13) Rolf Hallgren

Egenföretagare

14) Fredrik Grufman

Egenföretagare

Rösta mainstream eller motstream?

Visst är det härligt med både tjejer och killar som kolleger! Men är det lika härligt om EU ska bestämma om kvotering och hur företag ska rekrytera? Det är helt galet att EU växer till att bli en uppfostringsanstalt och berättar hur det ’minsann’ ska gå till, eller hur?

Det tycker inte mainstream partierna Moderaterna och Kristdemokraterna. De sitter i Bryssel och är inställsamma och kompromissvilliga. Är du trött på att dina skattepengar ska finansiera andra länders oordning i deras finanser?

Det är Medborgerlig Samling också. Vi gillar EU som en garant för fred och frihandel. Däremot kommer vi strida mot ett EU som vill ha allt mer omfördelning, ta allt fler beslut för Sveriges räkning och som växer oplanerat.

Bort med tassarna, EU!

Rösta motstream!

Rösta in MED i EU 9 juni

Beställ valsedlar

Ett EU för Sverige eller ett Sverige för EU?

EU glider mer och mer mot nysocialism, ett EU som tvingar medlemsländerna och dess medborgare att solidarisera med EU-länder som vansköter sin ekonomi. Den så kallade coronafonden, som omfördelar enorma belopp mellan EU-länder är exempel på denna nysocialism. EU lägger sig i våra liv helt i onödan, tar våra pengar och skickar dem till andra.

De skenborgerliga riksdagspartierna spelar med och låter nysocialismen ta plats i EU.

Medborgerlig Samling vill istället strida för mer valfrihet för medlemsstaterna. Länderna måste få större frihet att välja vilka samarbetsprojekt de vill delta i. Det måste bli ett slut på EU:s socialistiska tvång.

Rösta på MED för Sveriges självbestämmande!

Vill du också se EU krympa?

Få våra mailutskick