Skip to main content
Pressmeddelande

”Lägg ner 60 myndigheter”

By 4 maj 2018No Comments

Medborgerlig Samlings (MED) partiledare Ilan Sadé skriver idag på Sydsvenskans debattsida att en fjärdedel av alla myndigheter kan avskaffas. MED har gjort en ”svart lista” över de myndigheter som antingen kan läggas ner helt eller verksamheten överföras till andra. Utspelet kommer i samband med att partiet inleder sin stämma i helgen.

Uppdatering 2022-01-21: Läs mer om myndigheter att lägga ner här.

I debattartikeln beskriver MEDs partiledare myndigheter som bildar en djungel av bidrag och byråkrati. Dessa resurser bör istället gå till statens kärnverksamheter som polis, försvar och en bättre pension för äldre.

– När de offentliga kärnverksamheterna går på knäna är det oförsvarligt att slänga ut skattepengar till alla möjliga organisationer och ideologiskt trams. Politikerna måste återgå till att ta sitt uppdrag från medborgarna på allvar. Grundläggande funktioner som polis, försvar, skola och sjukvård måste komma i första hand, menar MEDs partiledare Ilan Sadé.

MED har upprättat en ”svart lista” över de myndigheter som kan avskaffas eller där verksamheten ska överföras till andra myndigheter. Det handlar om myndigheter som ägnar sig åt bidragsgivning, ideologisk styrning eller där verksamheten främst går ut på att bygga kunskap inom något område, vilket bör vara en uppgift för andra. Totalt kan ett 60-tal myndigheter avvecklas nästa mandatperiod enligt MED.

Medborgerlig Samling (MED) är ett politiskt parti med liberalkonservativ grundideologi. Partiet har bildats ur ett missnöje med Alliansen och dess oförmåga att agera opposition och påverka politiken i Sverige. Siktet är inställt på riksdagsvalet i september. Partistämman i Stockholm 4-6 maj blir starten på det mest intensiva skedet i valrörelsen.

https://www.sydsvenskan.se/2018-05-04/vi-vill-minska-antalet-myndigheter-med-en-fjardedel

För mer information:

Ilan Sadé, 070-7878344, [email protected]