Skip to main content
Pressmeddelande

Medborgerlig Samling Göteborg bildat

By 18 juni 2022No Comments

Idag lördagen den 18 juni genomfördes det konstituerande mötet för Medborgerlig Samling Göteborg. En styrelse är därmed på plats och redo att företräda partiet i kommunen. Den nya föreningen kraftsamlar nu för att nå ut till så många som möjligt med sitt budskap under månaderna fram till valet. Målet är att ta plats i kommunfullmäktige i valet 2022, enligt Jan Lindahl som är ordförande för föreningen.

Styrelsen MED Göteborg Fotograf/Källa: Medborgerlig Samling

– Vi ser fram emot att presentera vårt kommunpolitiska program för kommunens invånare. Vi fokuserar på kommunens kärnverksamheter. Invånarna ska känna att de som sitter i fullmäktige ser de problem som finns, och gör någonting åt dem. Det lovar vi att vi kommer att göra när vi tar plats i kommunfullmäktige. En röst på oss är en röst för en seriös och långsiktig politik, minskat skatteslöseri, ökad personlig frihet, bättre skolor och ökad trygghet, säger Jan Lindahl.

Medborgerlig Samling är en gräsrotsrörelse, som just nu växer snabbt över hela landet. Nya medlemmar ansluter sig varje dag. Framgångsreceptet är de engagerade medlemmarna, som arbetar helt ideellt mot ett gemensamt mål: att få till en verklig förändring i kommuner runt om i landet. Detta gäller även för Göteborg, där den lokala föreningen ser möjligheter att komma in i kommunfullmäktige och göra staden ännu bättre.

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa — en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik. 2022 ställer MED upp i valet till riksdagen samt till 11 regioner och 59 kommuner.

MED Göteborgs kommunpolitiska program går att läsa genom att klicka här, och kan också läsas på vår webbsida goteborg.medborgerligsamling.se.