Skip to main content
Pressmeddelande

Öppet brev till Facebook Sverige: Varför stänger ni av betalande kunder?

By 11 oktober 2019No Comments

Idag publicerar Medborgerlig Samling (MED) ett öppet brev till Facebook Sverige på MEDbloggen.se för att bjuda in till ett samtal om varför MED:s annonskonto stängts av efter en uppenbarligen alltför provocerande annons om att stoppa skatteslöseriet.

I det öppna brevet, som det borgerliga partiet Medborgerlig Samling (MED) publicerar idag på MEDbloggen.se, kan man bl.a. läsa att MED under flera år haft annonser som godkänts av Facebook. Efter att partiet emellertid annonserade om Skattefridagen och att stoppa skatteslöseriet, så stängde Facebook helt plötsligt utan förvarning ned deras annonskonto på obestämd tid.

– Vi undrar givetvis vad det var i just annonsen om att stoppa skatteslöseriet som stred mot Facebooks regelverk och som gjorde att de stängde hela affärskontot. Var vårt budskap om att stoppa skatteslöseriet för provocerande? Innehöll det direkta felaktigheter? Vad kan vi göra för att öppna annonskontot igen? Vi har många frågor, och vi har även kontaktat Facebooks Sverigechef Sam Rihani, men inte fått ett enda svar på våra frågor, säger partiledare Ilan Sadé och fortsätter;

– Vi i Medborgerlig Samling ser det här som ett demokratiproblem. Som stor och marknadsledande aktör inom sociala medier har Facebook också ett samhällsansvar att visa att de är lika öppna och transparenta som de vill att deras kunder ska vara vad gäller kommunikation och syfte. Att göra sig onåbar ökar risken för spridning av konspirationsteorier om varför det är så svårt att få en dialog med dem. Det är mycket olyckligt då det bara spär på den polariseringsvåg som präglar samhället idag.

Medborgerlig Samling har stärkt demokrati och yttrandefrihet som politiska huvudfrågor och värnar öppenhet och transparens. Därför vill MED nu bjuda in Facebook till ett öppet samtal för att höra varför de väljer att särbehandla just Medborgerlig Samling på ett negativt sätt i förhållande till de övriga politiska partierna.

Läs MED:s öppna brev till Facebook här

Annonsen som föranledde nedstängningen

Presskontakt
Ilan Sadé, Partiordförande, [email protected]
______________

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt. MED vill ha en långsiktigt hållbar samhällsutveckling och ett gemensamt ansvar för miljön.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommuner, Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.