Skip to main content
Information

Till minne av Fredrik Andersson

By 30 mars 2022No Comments

Medborgerlig Samlings partistyrelse har nåtts av beskedet att vår ordförande i Medborgerlig Samling Solna, Fredrik Andersson, har avlidit av skottskador som han ådrog sig på ett gym i centrala Stockholm i måndags. Enligt uppgift ingrep Fredrik Andersson mot en pistolbeväpnad man som var ute efter att mörda en annan som befann sig i lokalen, vilket slutade med att han själv blev skjuten.

Vi har förlorat en make, en familjefar och en oerhört modig vän.

Ryggraden var bokstavligt talat Fredriks signum. Han bar ibland runt på en modell av en ryggrad för att visa vad han ansåg att det behövdes mer av i Sverige. Han var både i ord, bild och handling ett uttryck för civilkurage – det medborgerliga modet.

Orsaken till Fredriks politiska engagemang var att han som ordningsvakt och samhällsengagerad såg den negativa utvecklingen från första parkett. Han såg att våra nuvarande politiker var oförmögna att hejda utvecklingen och i praktiken var ansvariga för vartåt det barkade. Det var hans huvudfråga.

”Fel värdegrund” stod det med en rejäl skopa ironi på en T-tröja som Fredrik ofta hade på sig. Nej Fredrik, din värdegrund var det sannerligen inget fel på. Felet återfinns i den tid och den samhällsutveckling som inte värdegrunden ville förlika sig med.

Vila i frid, Fredrik. För alltid ihågkommen.

Ilan Sadé, för Medborgerlig Samlings partistyrelse

Vi ber med stor tydlighet att familjen lämnas ifred och att deras sorg respekteras. Vår hyllning till en vän och en partikamrat är inte någonting som fråntar journalister och privatpersoner sina egna omdömen. Vänligen notera detta och respektera detta.