Skip to main content
Okategoriserade

Miljöpartisten Josefin Utas går över till Borgerlig Framtid

By 11 februari 2016No Comments

Josefin Utas, miljöpartisk kommunpolitiker i Sollentuna, lämnar alla sina politiska uppdrag och går över till Borgerlig Framtid.

Josefin Utas har varit aktiv i kommunpolitiken i Sollentuna sedan 2010, men är främst känd som debattör av nationell politik, bland annat på mikrobloggen Twitter. Nu lämnar hon Miljöpartiet och blir medlem i Borgerlig Framtid.

-Det Miljöparti jag gick med i en gång i tiden var mer jordnära och frihetligt. Nu har man tappat markkontakt i frågor som jämställdhet, migration och demokrati. För mig är det viktigt med en politik som har ett långsiktigt och visionärt syfte och som samtidigt bedrivs på ett ansvarsfullt sätt. Där ser jag att Borgerlig Framtid fyller ett stort behov, säger Josefin Utas.

  • Vi är mycket glada över att Josefin väljer att gå över till Borgerlig Framtid. Hon är saklig och klok, vilket säkerligen är en bidragande orsak till att hon har fått ett så stort genomslag i den nationella samhällsdebatten. Josefin kommer att bli ett mycket bra tillskott i vårt arbete med att säkerställa långsiktig ordning och trygghet för Sverige, säger Anders Königsson, partiordförande för Borgerlig Framtid.