Skip to main content
Pressmeddelande

MED väljer ny partiledare på söndag

By 18 september 2023oktober 19th, 2023No Comments

– Jag kommer att göra allt jag kan för att MED ska komma in i riksdagen 2026, säger Daniel Sonesson, ny partiledarkandidat för Medborgerlig Samling. Enligt Sonesson har väljarna tröttnat på högskattepolitiken och på att det inte är någon skillnad på de svenska riksdagspartierna.

Efter sju år som partiledare meddelade Ilan Sadé i våras att han inte ställer upp för omval vid höstens partistämma. Till efterträdare har valberedningen nominerat Daniel Sonesson, som även fått stöd från samtliga partidistrikt. Valet av ny partiledare sker under helgen 22-24 september då MED håller partistämma i Barkarby utanför Stockholm.

Daniel Sonesson är 45 år och arbetar sedan många år som entreprenör och företagsledare. Han har alltid varit intresserad av politik och samhällsfrågor.

– Det är ingen skillnad på de svenska riksdagspartierna – de är bara olika nyanser av sosseri. Oavsett vem av dem som sitter vid makten så får man alltid mer skatter och mer bidrag. Därför behövs det ett nytt frihetligt högerparti som på allvar kan göra upp med högskattepolitiken och skapa förutsättningar för tillväxt i Sverige. Det partiet är Medborgerlig Samling, säger Daniel Sonesson.

Inför partistämman har styrelsen jobbat igenom 13 av de politiska programmen, som nu ska uppdateras och fastställas. Bland programmen finns exempelvis skolpolitik, skattepolitik, EU-politik och miljöpolitik. Under de tre stämmodagarna kommer även ett 60-tal motioner från medlemmarna att behandlas.

– Vi har redan Sveriges bästa politiska program, tack vare många års gediget arbete av våra medlemmar under ledning av Ilan Sadé. MED bygger politiken underifrån, med engagerade medlemmar som har riktig yrkeserfarenhet. Det är ett allvarligt demokratiskt problem när en stor väljargrupp inte känner sig representerad i riksdagen. Många människor som åstadkommit bra saker under sitt yrkesliv tror inte för ett ögonblick att staten är bättre lämpad att förvalta deras pengar. Det är i längden farligt för Sverige att beröva människor sin frihet och valfrihet. Vi vill skapa ett bättre samhälle som bygger på innovation, arbetsglädje, hederlighet och omtanke om andra människor, säger Daniel Sonesson.

Alla journalister är välkomna att delta på plats efter föranmälan. Vänligen notera att valet av ny partiledare och partistyrelse kommer att ske söndagen den 24 september kl 10.30-12.30. Föranmälan till stämman görs senast torsdag 21 september kl 17.00 till [email protected]. Ange datum och ungefärlig ankomsttid så får du en personlig inbjudan. Förfrågan om intervjuer görs till [email protected].

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2022 representation i fem kommunfullmäktige; Laholm, Höör, Karlshamn, Järfälla och Österåker. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

www.www.med.se

Presskontakt

Anna Danieli, Pressansvarig, [email protected], 0761-191244