Skip to main content
Okategoriserade

Ny logotyp för Medborgerlig Samling

By 25 november 2016No Comments

Medborgerlig Samling har låtit ta fram en ny logotyp som från och med idag kommer att ingå i all kommunikation från partiet.

Logotypen är framtagen tillsammans med partiets medlemmar. Dess centrala element kommer från eken som signalerar styrka och stabilitet. Kunskap och bildning är andra värden som partiet håller högt och som förknippas med eken.

Lövets blåa färg signalerar rationalitet, lojalitet och ärlighet och dess gröna beståndsdel signalerar framåtskridande. Politiskt gestaltar den blåa färgen tillsammans med det gröna en hållbar och jordnära men utvecklingsinriktad liberalkonservativ politik.

Cirkelns inkluderande form symboliserar medborgaraspekten i partiets grundidé. Partiet är byggt underifrån som en medborgarrörelse med en intention att driva politik på ett demokratiskt sätt med samhällsmedborgarnas bästa för ögonen.

Typografin är tänkt att med sin klassiska Serif ge ett konservativt och pålitligt intryck som med sina versaler understryker vikten och betydelsen i namnet.

Bakgrund: På extrastämman den 16 oktober bytte partiet namn från Borgerlig Framtid till Medborgerlig Samling på grund av stöld av domän och kommunikationskanaler. I och med namnbytet behövdes även en ny logotyp.