Skip to main content
Riksdagskandidat 2018

Politiker MED yrke: presentation av Jens Norell, riksdagskandidat 30

Vi är politiker med yrken, inte yrkespolitiker.

Trettionde namn på Medborgerlig Samlings riksdagslista är nationalekonomen Jens Norell, ledamot i styrelsen för Stockholmsdistriktet, som presenterar sig med följande text:

”Jag är 31 år, nationalekonom specialiserad mot ekonometri och jobbar på myndighet. Gillar programmering och gaming. Jag har även ett stort musikintresse och spelar några instrument. Nu är jag bosatt i Bromma utanför Stockholm, men är uppvuxen i en liten ort utanför Kalmar.

Mitt intresse för politik i allmänhet och Medborgerlig Samling (MED) i synnerhet, kommer sig av att jag vill ha ett väl fungerande land där människor har möjlighet att förverkliga sig själva.

Jag har dock inga ambitioner att bli yrkespolitiker, utan känner att det är min plikt som medborgare att engagera mig då dagens politiker helt enkelt inte gjort sitt jobb. Min syn är att politiker är ett hedersuppdrag. Medborgarna har valt att överlåta en stor del av sitt livs makt i någon annans – politikernas – händer. Våra politiker har missbrukat detta förtroende totalt och det gör att de måste bytas ut.

Medborgerlig Samling är partiet som kommer att få Sverige på rätt köl igen och som sedan kommer att förvalta makten utifrån folkets vilja.

Mina hjärtefrågor:

  1. Ekonomi. De naturliga marknadskrafterna hämmas av det svenska skattesystemet. Vi behöver slå hål på myten att höga skatter och hög välfärd hänger ihop. Sossestaten har nått vägs ände. Det är dags att ställa om till en riktig liberal marknadsekonomi.
  2. Miljö och klimatfrågan. Väletablerat som det redan är i samhället, är detta vår tids ödesfrågor. För att nå ett hållbart samhälle behövs ekonomiska incitament tillsammans med teknologisk utveckling.
  3. Forskning. Anledningen till att västvärlden är den mest framgångsrika civilisationen i människans historia är vetenskap, forskning och teknologi. Jag vill att nyfikenhet och innovation skall vara centrala delar av samhällsvisionen.