Skip to main content
Pressmeddelande

Medborgerlig Samling gav tillbaka partistödet till Höör-borna – kontant!

By 3 september 2022No Comments

På Nya Torg i Höör stod Anna Jung och hennes partikamrater från Medborgerlig Samling idag och delade ut hundralappar till förvånade Höör-bor. Hundralapparna satt fästa på flygblad med en bild av Robin Hood och ordet ”skatteåterbäring”. Flera förbipasserande stannade till och frågade politikerna varför de delade ut pengar. 131 355 kronor har Medborgerlig Samling i Höör fått i partistöd, pengar som de konsekvent vägrat använda. Partistödet är ett exempel på onödigt slöseri med skattebetalarnas pengar, anser partiet. Så nu ger de tillbaka stödet till medborgarna. Kontant.

– Höörs invånare ska inte betala för politiska jippon, kepsar, ballonger och trams, säger Anna Jung, ledamot i Höörs Kommunfullmäktige för MED sedan 2018. De bör istället få tillbaka sina pengar. Vi politiker behöver fokusera på kärnverksamheterna och att sänka skatten.

Varje år går drygt 1,2 miljarder skattekronor till stöd åt de invalda politiska partierna. De bestämmer själva nivån på detta bidrag, och i takt med att partierna fått färre medlemmar har de höjt partistödet. Inga skatteuttag ska göras för onödiga utgifter som partistöd. Därför ger vi nu tillbaka det partistöd vi fått till Höörs medborgare. 131 355 kronor i kontanter.

Edward Nordén, ledamot i Medborgerlig Samlings partistyrelse, var också närvarande.

– Detta kan tyckas vara en ploj, men faktum är att vi lyfter ett allvarligt demokratiskt problem här idag. Partistödssystemet cementerar de redan etablerade partiernas makt, och gör det oerhört svårt för nya politiska rörelser att göra sig hörda. Stödet används i stor utsträckning till marknadsföring – med andra ord så betalar skattebetalarna för att få partiernas åsikter nerkörda i halsen. Vem vill betala för sånt? Vari ligger samhällsnyttan? Låt partierna klara sig på sina medlemsavgifter, säger Edward Nordén.

 


Från vänster: Ordförande för Medborgerlig Samling Skåne, Sindra Petersson Årsköld samt Anna Jung,
1:a namn på kommunlistan i Höör; Flyers laddade med skatteåterbäring; Inlägg i sociala medier.

 

 

 

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik. 2022 ställer MED upp i valet till riksdagen samt till 11 regioner och 65 kommuner.

www.www.med.se