Skip to main content
Pressmeddelande

Björn Molin ny ordförande i MED Österåker

By 1 oktober 2021No Comments

Björn Molin, ordförande MED Österåker Fotograf/Källa: Privat

Igår hölls konstituerande möte i Medborgerlig Samlings nya lokalförening i Österåker. Ordförande i föreningen blir Björn Molin – en eldsjäl som jobbat inom kommunens näringsliv och politik sedan 90-talet. Björn Molin är sedan i våras oberoende ledamot i Österåkers kommunfullmäktige efter en intern tvist i Roslagspartiet. Medborgerlig Samling Österåker vill bland annat satsa på de lokala företagen, skärgården och kommuninvånarnas trygghet och säkerhet.

Medborgerlig Samling (MED) satsar stort i kommunerna inför valet 2022. I Österåker bildas nu en ny lokalförening med en mycket stark laguppställning. Ordförande Björn Molin fick i valet 2018 näst flest kryss av alla kommunens kandidater – efter Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M). Andra kända profiler i den nya styrelsen är Staffan Lundmark (tidigare Roslagspartiet), Lennart Berneklint (tidigare partiledare i Österåkerspartiet) och Elin Holt Björling, som varit MEDs företrädare i Österåker sedan 2020.

– Jag hade inte kunnat tänka mig ett bättre team än det här, säger Björn Molin, ordförande i MED Österåker. – I den nya styrelsen finns både erfarna kommunpolitiker och personer med specialistkunskaper om kommunens olika verksamhetsområden. Vi är redo att hugga tag i kommunens problem och siktar på åtminstone 10% i valet 2022.

Nu väntar ett intensivt arbete med att färdigställa det kommunpolitiska programmet och presentera det för kommunens invånare. Några av punkterna kan föreningens ordförande avslöja redan nu:

– Vi vill förbättra tryggheten genom att anlita vaktbolag i kommunens centrala delar på kvällar och helger, säger Björn Molin. – Dessutom vill vi satsa på skärgården, som tyvärr ofta glöms bort av politikerna. För egen del vill jag fortsätta att engagera mig i kommunens näringsliv, säger Björn Molin avslutningsvis.

 

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.