Skip to main content
Pressmeddelande

Skatteslöseriet förstör vårt samhälle, därför lanseras skatteupproret!

By 11 oktober 2021No Comments

Kampanjsidan Skatteupproret.se lanseras nu i Sverige av partiet Medborgerlig Samling. Syftet med sidan är att få skatter – och inte minst slöseri med skattepengar – på dagordningen inför valet 2022. Frågorna om vad pengarna går till och det höga skattetrycket behöver få en ny politisk kanal.

– Vi i Medborgerlig Samling står bakom kampanjsidan, men dess innehåll kommer att vara partipolitiskt obundet, säger Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling. – Vi behöver ett skatteuppror. Vi vill bygga ett nav för en ny, växande folkrörelse – nämligen engagemanget för lägre skatt och mer omsorg om våra skattemedel.

Sverige är ett av de länder som har högst skattetryck i världen. Staten, kommunerna och regionerna tar årligen drygt 2 000 miljarder kronor från oss skattebetalare. De flesta av oss brukar tänka att vi gärna betalar skatt, om vi bara vet att pengarna går till det som skatten är avsedd för. De statliga och kommunala kärnuppgifterna. Säkerhet. Utbildning. Vård. Infrastruktur. Det som det allmänna måste sköta.

Allt fler undrar vad vi får för pengarna. Och det med rätta.

– Skatteupproret.se kommer att bli en samlingsplats för det växande engagemanget mot att staten, kommunerna och regionerna läcker som såll, säger Ilan Sadé. – Miljarder och åter miljarder försvinner till fel saker, till direkt skadliga saker och till ändamål som vi kan lösa mycket bättre i civilsamhället, menar Ilan Sadé. – Jag har märkt en allt större upprördhet och ett växande engagemang när det gäller allt från onödiga statliga myndigheter som vill uppfostra befolkningen till bidragsläckaget. Och de skatter som behövs för att finansiera eländet. Människor vill ha mer frihet och att staten faktiskt ska se dem för vad de är – starka, självständiga medborgare, fortsätter Ilan Sadé.

Skatteupproret.se lanseras av Medborgerlig Samling, men kommer inte att vara en kanal för partipolitik. Alla, oavsett partipolitisk tillhörighet, kan ansluta sig genom att skriva under ett upprop och prenumerera på det nyhetsbrev som kommer att skickas ut med jämna mellanrum.

– Vi ser även över möjligheten att göra Skatteupproret.se till en mer interaktiv sida, för att ta vara på folks engagemang och vilja att få bukt med slöseriet, säger Ilan Sadé. – Alla som har egna erfarenheter av hur höga skatter kan kväsa tillväxt och företagande, eller hur slöseri med skattemedel förstör vårt samhälle, ska kunna höra av sig med sina berättelser, säger Ilan Sadé.