Skip to main content
Pressmeddelande

David Eberhard kandiderar till riksdagen för Medborgerlig Samling

By 9 november 2021No Comments

David Eberhard Fotograf/Källa: Privat

Psykiatrikern och författaren David Eberhard ställer upp som kandidat inför fastställandet av riksdagslistan för partiet Medborgerlig Samling. – Jag ser hur svensk sjukvård lider av planekonomi och byråkrati och kan inte längre vänta på att någon annan ska genomföra förändringar. Jag ser också hur skatteslöseriet frodas och hur kompetens ersätts av identitetspolitik och sökandet efter vilka grupper i samhället som det är mest synd om, kommenterar David Eberhard. – Det här är en fantastisk värvning för oss och inte minst för Sverige, säger Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling.

David Eberhard är överläkare i psykiatri och har i många år deltagit i samhällsdebatten genom sitt författarskap, sina föreläsningar och de mediala debatterna. Genom böcker som ”I trygghetsnarkomanernas land”, ”Hur barnen tog makten” och ”Det stora könsexperimentet” har Eberhard gjort sig känd som en förespråkare av ett frihetligt samhälle som samtidigt främjar eget ansvar, ett vuxet förhållningssätt och lika villkor snarare än lika utfall. Eberhard är ursprungligen från Åkarp i Skåne men bor sedan lång tid tillbaka i Stockholm.

– Jag vill framförallt engagera mig för att förändra sjukvårdens villkor i Sverige, säger David Eberhard. – Vi har här en verksamhet som står för ytterst avancerade och många gånger livsnödvändiga tjänster, som i grunden styrs som en planekonomi. Att bara flytta över huvudmannaskap från regionerna till staten gör ingen större skillnad. Vi behöver ta intryck av länder i Europa som Nederländerna, Frankrike och Tyskland och få till en verklig frihetsreform genom en försäkringsmodell. Mitt främsta mål är att ta posten som socialminister och få bollen i rullning, säger David Eberhard.

– Slöseriet med skattepengar genom meningslösa jobb inom förvaltningarna i offentlig sektor och meningslösa myndigheter är en annan stor fråga. Likaså att Sverige vid det här laget är marinerat i identitetspolitik, i stället för att alltid se till skicklighet och kompetens. Medborgerlig Samling är profilerat inom dessa områden och har även en linje inom sjukvårdspolitiken som öppnar för förändring, menar David Eberhard.

Partiordföranden Ilan Sadé ger följande kommentar:

– David Eberhard står för så mycket som är Medborgerlig Samling rakt av – från grundläggande förhållningssätt och ideologi till sakpolitik. Jag ser det som en fantastisk värvning för oss och inte minst för Sverige. Vi behöver få in förtroendevalda som har omfattande kunskaper och erfarenheter från verkliga livet och ersätta den politiska adeln, säger Ilan Sadé.