Skip to main content
Pressmeddelande

Den nya styrelsen i Stockholms stad tar sikte på Stadshuset

By 16 augusti 2021No Comments

Mikael Flink, ordförande MED Stockholms stad

Igår valde Medborgerlig Samling i Stockholms stad en ny styrelse vid ett extra årsmöte i lokalföreningen. Det borgerliga partiet Medborgerlig Samling (MED) satsar stenhårt på kommunvalet i Stockholm 2022, där målet är att få 5% av rösterna och ta mandat i Stockholms stadshus. Bland nyckelpersonerna finns företagare, entreprenörer och erfarna kommuntjänstemän.

Medborgerlig Samlings lokalförening i Stockholms stad är den största i landet, och har cirka 500 medlemmar. I kommunvalet 2018 fick partiet 0,44 procent av rösterna i Stockholm, trots att partiet var nästan helt nystartat. MED har gjort egna opinionsmätningar som visar att opinionsstödet i Stockholm nu har ökat till omkring en procent.

– Det finns ett stort sug efter ett pålitligt och rakryggat borgerligt parti i Stockholm, säger Mikael Flink, nyvald ordförande för MED Stockholms stad. – Vi säger vad vi tycker, och vi gör vad vi säger. En röst på ”de gamla borgerliga partierna” 2018 blev tyvärr en röst på ett grönblått styre med Miljöpartiet. Jag tror att många borgerligt sinnade väljare blev väldigt besvikna på vad de fick för sin röst 2018.

Den nya styrelsen består av yrkespersoner med erfarenhet från näringsliv, kommuner och eget företagande. Ingen av dem har jobbat som heltidspolitiker, och det politiska arbetet sker utöver deras vanliga jobb. Bland de nya tillskotten i styrelsen återfinns även Joakim Hedelin som redan idag sitter i Stockholms stads kommunfullmäktige som ”politisk vilde”, sedan han gick över från SD till MED under 2020.

Under åren 2019-2020 tog MED fram ett omfattande politiskt program för Stockholms stad: Stockholmsprogrammet.

– Vår viktigaste profilfråga är kampen mot skatteslöseriet, säger Mikael Flink. – De pengar som det grönblå styret slösar bort på onyttigheter, vill vi istället ska gå till kärnverksamheter som skola och äldreomsorg. Trafikpolitiken måste läggas om så att vi slipper det kaos som har orsakats av Miljöpartiet. Dessutom vill vi vidta en mängd åtgärder för att bekämpa det eskalerande våldet, och garantera medborgarnas säkerhet och trygghet.

Det här är den nya styrelsen för Medborgerlig Samling Stockholms stad:

Mikael Flink, ordförande
Tomas Lenke, vice ordförande
Camilla Lindberg, ledamot
Joakim Hedelin, ledamot
Johan Halldin, ledamot
Mattias Guilotte, ledamot
Torsten Steding, ledamot
Konstantin Forsberg, suppleant

Länk till MED:s politiska program – Stockholmsprogrammet

————————————-

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.
MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.