Skip to main content
Pressmeddelande

Inbjudan till media att bevaka MEDs partistämma i Örebro 17-19 september

By 14 september 2021No Comments

Monika Råberg Hellsing, partisekreterare

Den 17-19 september har Medborgerlig Samling partistämma i Örebro. Vi bjuder härmed in alla journalister och företrädare för TV, radio, tidningar och övriga media att bevaka partistämman på plats. Årets stämma kommer att behandla sakpolitiska program för Kultur, Energi, Infrastruktur, Pensioner, Arbetsmarknad och Socialpolitik. Bland de särskilt inbjudna talarna märks journalisten och författaren Nils Funcke. Se detaljer för anmälan och deltagande sist i detta pressmeddelande.

Medborgerlig Samling (MED) är en växande gräsrotsrörelse. Enligt flera opinionsmätningar är MED just nu Sveriges 9:e största parti – med ungefär en tredjedel så stort opinionsstöd som Liberalerna. Under de senaste fem åren har partiet arbetat fram heltäckande program för alla relevanta politikområden.

– Kommittéarbetet inför stämman tar fram det bästa i vårt parti, säger Monika Råberg Hellsing, partisekreterare för Medborgerlig Samling och ansvarig för att organisera stämman. – Den gångna veckan har vi genomfört sex stämmokommittéer, där delegaterna har gått igenom alla motioner och sakpolitiska program. Vi har högt i tak och månar om att ta in så mycket spetskompetens som möjligt när vi utvecklar vår politik.

Totalt deltar ca 120 personer vid årets partistämma, som hålls på Scandic Hotell Väst i Örebro. Självförtroendet inom MED är stort inför valrörelsen 2022:

– MED är det tydligaste borgerliga partiet i Sverige idag, säger Monika Råberg Hellsing. – Jag tror att många medborgare vill se en ny typ av politiker i både riksdag, regioner och kommuner. Vi är politiker med yrken snarare än yrkespolitiker.

Journalister som vill delta som åskådare under stämman är varmt välkomna. Föranmälan skickas senast onsdag 15 september till [email protected].

Bilaga: Dagordning_och_schema_partistämman_2021_rev_2021-09-01

————————————-

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.