Skip to main content
Okategoriserade

Att tänka på innan du röstar

By 13 september 2014No Comments

Du som ska rösta nu. Det här är din chans att påverka hur din och landets framtid ska se ut. Frågan du bör ställa dig är då givetvis; hur tycker du att utvecklingen har varit under de åtta år som Alliansen, med sin liberala politik, har styrt landet?

Den grova kriminaliteten tilltar. Personrån, skottlossningar, bilbränder, stenkastning mot räddningstjänst och polis samt fullskaliga upplopp är numera vardagsmat.

Du som har åkt tåg har troligen tvingats lyssna på högtalarmeddelanden om förseningar eller inställda tåg på grund av växelfel, signalfel mm. Och bara så att du vet, du är inte ensam om det. Enligt Trafikverket är samhällskostnaderna för alla tågförseningar omkring fem miljarder årligen.

Du som själv har gått i skolan eller har barn som gör det följer säkert utvecklingen i den.
Då vet du garanterat att skolorna i många områden i landet numera är ett enda kaos med sjunkande resultat, våld mot elever, lärare och annan skolpersonal och en studiemiljö där det är omöjligt att få lugn och ro.
Ja det kanske förklarar varför Sverige har sjunkit i Pisa-undersökningarna och att 12.4 procent lämnar grundskolan utan att vara behöriga till gymnasiet.

Du som tycker att det behöver satsas ordenligt på det svenska försvaret eftersom Putin verkar ha gått bananas och vill återuppleva fornstora sovjetiska dagar. Tyvärr, det kan du glömma. Fredrik Reinfeldt anser nämligen inte att det finns något hot så stort att försvaret ska få de resurser som behövs.

Just ja, en sak till. Budgetunderskottet för 2014 väntas bli 91 miljarder. Ordning och reda i ekonomin brukar Anders Borg tjata om. Men vi ska ju vara en humanitär stormakt så det där med en budget i balans är tydligen inte så viktigt längre.

Jaha om inte Alliansen är något vidare alternativ? Vart ska du vända dig då?
Till Socialdemokraterna som, under sina många år av styre, cementerade grunden till många av de samhällsproblem vi brottas med i dag? Eller till Miljöpartiet, vars kriminalpolitik – om den får genomföras, kommer att göra Sverige, ännu mer än nu, till ett paradis för kriminella. Eller till Vänsterpartiet eller Feministisk Initiativ som vill slå sönder hela ekonomin totalt med sina verklighetsfrånvända förslag. Eller till Sverigedemokraterna, vars företrädare gång på gång hamnar i skandaler?
Nej det kanske inte heller är vad du vill lägga din röst på.

Letar du däremot efter ett parti som vill ha mer ordning och reda. Och som:

-vill ta krafttag mot brottsligheten för att Sverige åter ska bli ett tryggt land.

-vill ha storsatsningar och ett återinförande av långsiktiga underhållsplaner på järnvägen.

-vill ha en skola där det är lugn och ordning. Där elever eller personal inte behöver känna sig rädda eller otrygga och där resultaten åter är i världsklass.

-vill återskapa en väl fungerade försvarsmakt – som faktiskt kan försvara hela landet – genom kraftigt höjda försvarsanslag och en återinförd värnplikt.

-vill ta ansvar för ekonomin och de offentliga utgifterna så vi hamnar på plus och inte på minus.

Ja i så fall är Borgerlig Framtid ditt alternativ. Vi tänker nämligen ta ansvar för alla de här sakerna.

Som sagt, i morgon är det du som avgör hur din och alla andra medborgares framtid ska bli.
Vill du då rösta på ett parti som både värnar miljön och som vill ta ansvar för din trygghet så att du inte behöver vara rädd när du går hem på kvällen? Då skriver du Borgerlig Framtid på en tom valsedel.