Energisk och uppriktig – Daniel Sonesson föreslås till ny partiledare för MED - Medborgerlig Samling Skip to main content
Pressmeddelande

Energisk och uppriktig – Daniel Sonesson föreslås till ny partiledare för MED

By 29 juni 2023november 4th, 2023No Comments

Daniel Sonesson

Med brett stöd inom partiet föreslår nu valberedningen Daniel Sonesson till ny partiledare för Medborgerlig Samling. ‒ Efter många år som ledare i näringslivet vill jag bidra till att MED växer till den kraft vi har potential att bli. Vi behöver tala mer klarspråk, få saker gjorda och beröra människor på riktigt. Jag vill bidra med min erfarenhet för att MED ska bli Sveriges främsta högerliberala kraft.

Den 22–24 september håller Medborgerlig Samling partistämma. Då ska en ny partiledare väljas efter att Ilan Sadé, efter 7 år som partiledare, den 20 mars valde att tacka nej till omval. Ilan Sadé kommenterade sitt beslut då med följande ord:

– MED har stegvis vuxit när det gäller organisation och medlemmar. Kännedomen om partiet ute hos folk har ökat, procent för procent, trots etablerade mediers val att undvika rapportering. Dock har våra valresultat på riksnivå stannat på ett par tiondels procent. Jag tror att det nu kan vara i partiets intresse att öppna för förnyelse. Att pröva någonting nytt. Däribland ett nytt partiledarskap.

Valberedningen för Medborgerlig Samling har sedan dess fått in ett antal nomineringar. Efter intervjuer med samtliga kandidater, samt i samråd med partiets distrikt, har valberedningen valt att föreslå Daniel Sonesson till ny partiledare för Medborgerlig Samling.

– Daniel har ett brett stöd inom partiet och besitter de personliga, såväl som professionella egenskaper som vi anser krävs för uppgiften, nämligen att partiet ska lyckas med att fortsätta växa både som organisation och i tillväxt av medlemmar och väljare, säger Robert Lundkvist för valberedningens räkning.

Daniel Sonesson är 45 år och bor i Österåker med sambo och två barn. Han har över 20 års erfarenhet som ledare, analytiker, affärsutvecklare och entreprenör. Främst har Daniel stöttat verksamheter i deras strategiarbete för att attrahera, rekrytera och behålla rätt kompetens. Svensk arbetsmarknad och attraktionskraft ligger Daniel varmt om hjärtat. Daniel har bland annat varit verksam som ledare och affärsutvecklare på LinkedIn, Blocket, Universum, Cybercom och Potentialpark.

Daniel har därutöver varit VD för SUP46, en av Europas främsta startup-hubbar. Idag är han verksam som medgrundare och VD för Lovorda, en digital tjänst som låter användare och arbetsgivare optimera nyttjandet av sina nätverk för att finna ideala matchningar.

Daniel har varit medlem i Medborgerlig Samling sedan våren 2022 och har bland annat engagerat sig i partiets utåtriktade kommunikation.

– Efter många år som ledare i näringslivet vill jag bidra till att MED växer till den kraft vi har potential att bli. Vi behöver tala mer klarspråk, få saker gjorda och beröra människor på riktigt. Det handlar om tydlighet, ryggrad, fokus och skarpa prioriteringar. Här vill jag bidra med min erfarenhet för att MED ska bli Sveriges främsta högerliberala kraft, säger Daniel Sonesson.

 

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2022 representation i fem kommunfullmäktige; Laholm, Höör, Karlshamn, Järfälla och Österåker. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

www.www.med.se

Presskontakt
Anna Danieli, Pressansvarig, anna.danieli@med.se, 0761-191244