Skip to main content
Okategoriserade

Facebook häver avstängningen av MED:s annonseringskonto – partiledare Ilan Sadé kommenterar

By 16 oktober 2019No Comments

I förrgår kväll hävdes avstängningen av Medborgerlig Samlings annonseringskonto på Facebook, efter att ha gällt på obestämd tid sedan i somras. Hävningen har ännu inte kommenterats av Facebook.

Som framgår av det öppna brev som publicerades i förra veckan, följt av ett videoinlägg, stängdes Medborgerlig Samlings konto av i somras på obestämd tid. Enda motiveringen var att MED konsekvent skulle ha lagt ut annonser som inte följer Facebooks ”annonseringsriktlinjer eller andra standarder” trots att de varit godkända av Facebook på förhand. Vi har sedan dess upprepade gånger försökt att få kontakt med Facebook för att reda ut vad som har hänt – dock utan framgång. Därför valde vi i förra veckan att ställa frågorna öppet, inför allmänheten.

Efter att vi har ställt frågorna inför öppen ridå, hävdes avstängningen någon gång under kvällen den 14 oktober 2019.

Något besked om varför Facebook har beslutat sig för att häva avstängningen har inte kommit. Därför kvarstår givetvis frågorna. Varför valde Facebook från första början att stänga av MED från annonsering? Varför skedde det i anslutning till en annons om att stoppa skatteslöseriet? Skedde en massanmälan? Och om så var fallet, varför kunde inte Facebook fatta beslutet att återställa kontot omgående, efter att saken hade klarnat? Oklarheterna kvarstår.

Tillsvidare är vårt annonseringskonto i vart fall öppet på nytt, och vi tackar för allt stöd som har inkommit sedan vi gick ut offentligt med detta i förra veckan. MED utmanar uppenbarligen det etablerade, vilket i någon mening är ett gott tecken.

Ilan Sadé
Partiledare
Medborgerlig Samling
______________

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt. MED vill ha en långsiktigt hållbar samhällsutveckling och ett gemensamt ansvar för miljön.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommuner, Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.