Skip to main content
Okategoriserade

Isabelle vill lyfta ungas hälsa

Isabelle Eriksson är elitidrottare och har bland annat vunnit SM på 400 m häck. Nu har Isabelle engagerat sig i politiken genom Medborgerlig Samling (MED). Hon vill att MED ska driva frågor om barn och ungdomars fysiska hälsa.

Isabelle Eriksson tävlar i friidrott på elitnivå. 2011 vann hon SM på 400 m häck och representerade Sverige i Finnkampen. Att kombinera elitidrott med politik hör inte till vanligheterna. Isabelle menar att elitidrott idag är som ett yrke och att alla sorters erfarenheter behövs i politiken.

– Jag har varit samhällsengagerad under många år, men inte hittat något politiskt parti förrän nu. I MED finns ett fritt tänkande och en öppen och konstruktiv inställning som jag gillar, säger Isabelle Eriksson.

Hennes politiska hjärtefrågor handlar om barn och ungdomars hälsa. Hon menar att Idrotten måste få större plats i skolan.  Barn rör sig inte på fritiden idag som de gjorde förut och spontanidrottandet har i princip försvunnit. Överhuvudtaget behöver fysisk aktivitet lyftas mer i samhället.

– Idrotten anses tyvärr som ett av de mindre viktiga ämnena i skolan. Det är helt fel. Jag är övertygad om att mycket av de psykiska problem som vi ser hos barn och unga idag hänger ihop med bristande fysisk förmåga. Idrott borde utövas varje dag, säger Isabelle Eriksson.

Namn: Isabelle Eriksson

Bor: i Stockholm.

Tidigare partipolitisk aktivitet: Nej.

MEDlem sedan: April, har varit aktiv sedan dess.

Personligt rekord på 400 m häck: 1.00.32.