Skip to main content
Pressmeddelande

Joakim Hedelin (MED) vill minska avståndet mellan väljarna och politikerna i Stockholms stadshus

By 21 februari 2021No Comments
Joakim Hedelin

Joakim Hedelin, Källa: Stockholm Stad

SVT Nyheter rapporterade under lördagen att Joakim Hedelin, ”politisk vilde” i Stockholms stadshus, har blivit medlem i Medborgerlig Samling (MED). Idag släpps en intervju med Joakim Hedelin där han berättar om varför han valt att stödja MED, och vad han vill uppnå under de 17 månader som återstår till nästa val. Genom att kommunicera via MED:s plattformar och kanaler vill Joakim Hedelin informera väljarna om arbetet i Stadshuset och fånga upp synpunkter och önskemål från de boende i Stockholms stad.

Joakim Hedelin valdes in i Stockholms stads kommunfullmäktige vid valet 2018 för Sverigedemokraterna. Efter att han kritiserat ledningen i SD Stockholm uteslöts Hedelin ur SD och har sedan dess varit politisk vilde i Stockholms stadshus. Nu meddelar Joakim Hedelin att han blivit medlem i Medborgerlig Samling (MED).

– Genom att vara medlem i Medborgerlig Samling blir det lättare för mig att driva politik, säger Joakim Hedelin. – Jag tycker att politiker borde hålla bättre kontakt med sina väljare. För att kunna göra det så kommer jag att lägga ut information om arbetet i Stadshuset och aktuella frågor på MED Stockholms Facebook-sida. Jag hoppas på det sättet få in svar och synpunkter från mina väljare, och på sikt minska avståndet mellan väljarna och de folkvalda i Stadshuset.

Medborgerlig Samling växer kraftigt just nu och får nya medlemmar från hela det politiska spektrat, från vänster till höger.

– Jag vill betona att Joakim Hedelin representerar de väljare som röstade på honom i valet 2018, säger Mikael Flink, ordförande för Medborgerlig Samlings Stockholmsdistrikt. Det känns oerhört kul att kunna hjälpa Joakim att förbättra kommunikationen mellan väljare och folkvalda – demokratifrågorna är mycket viktiga för oss inom Medborgerlig Samling.

Filmklipp med intervju vid Stockholms stadshus med Joakim Hedelin och Mikael Flink

Länk till SVT Nyheters reportage den 20 februari

————————————-

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.