Skip to main content
Okategoriserade

Manifestationer för kärnkraft 29/12 – alla detaljer

By 27 december 2019No Comments

På söndag 29/12 genomför Medborgerlig Samling och Miljövänner för Kärnkraft stora manifestationer för att uppmärksamma stängningen av Ringhals 2. Här följer information om tid, plats och talarlista för Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Helsingborg.

 

Stockholm: Norrmalmstorg 29/12 kl 13.00
Talare: Lena Malmberg (styrelseledamot MED distrikt Stockholm), Mikael Ståldal (energipolitisk talesperson) och Michaela Dan (styrelseledamot MED Stockholms stad)

Göteborg: Harry Hjörnes plats 29/12 kl 13.00
Talare: Emanuel Lindström (vice ordförande MED distrikt Väst)

Malmö: Triangeltorget 29/12 kl 13.00
Talare: Ilan Sadé (partiordförande)

Uppsala: Forumtorget 29/12 kl 13.00
Mingel och information från MED Uppsala

Helsingborg: Stortorget 28/12 kl 11.00 (OBS lördag!)
Talare: Björn Lunderquist (ordförande MED Helsingborg)

Medborgerlig Samling och Miljövänner för Kärnkraft protesterar mot Energiöverenskommelsen från 2016 och beslutet att avveckla reaktorerna Ringhals 1 och Ringhals 2 i förtid. Vid helgens manifestationer presenteras förslag på hur Sverige ska återgå till en långsiktigt hållbar energipolitik där kärnkraften har en plats vid sidan av vattenkraft och vindkraft.

– Att stänga Ringhals 1 och 2 är ett ekonomiskt slöseri och miljömässigt haveri utan motstycke, säger Mikael Ståldal, energipolitisk talesperson för Medborgerlig Samling.

Alla intresserade är välkomna att delta i manifestationerna. Det är inget krav att vara medlem i Medborgerlig Samling eller Miljövänner för Kärnkraft.

————————————-

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommuner; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

Presskontakt

Ilan Sadé, Partiordförande, [email protected], 070-7878344