Skip to main content
Pressmeddelande

MED bildar lokalförening i Danderyd

By 16 december 2021No Comments

Jesper Berthold, ordförande MED Danderyd Fotograf/Källa: Medborgerlig Samling

Idag förstärker Medborgerlig Samling (MED) sin lokala närvaro i Stockholms län när Danderyd formellt får en lokal förening på plats. I och med detta finns partiet nu representerat i hela 13 kommuner i länet. Den lokala föreningen kraftsamlar nu för att utmana de övriga partierna på lokal nivå under 2022.

Idag hålls det konstituerande möte för Medborgerlig Samlings nya lokalförening i Danderyd. Därmed är partiet redo att på allvar ge sig in i valrörelsen i kommunen 2022, och enligt ordföranden i den nya föreningen är målet solklart – platser i kommunfullmäktige. Jesper Berthold, ordförande för Medborgerlig Samling i Danderyd, säger så här om föreningen:

– Vi har lyckats samla ihop ett grymt team av entusiastiska kommuninvånare som vill vara med och påverka den lokala politiken. Vi känner att det i Danderyd finns ett stort engagemang för öppenhet och transparens i politiken och för att säkerställa medborgarnas inflytande. För att förstärka demokratin i kommunen startar vi därför nu lokalföreningen MED Danderyd vilken redan har skapat stort intresse och ett snabbt växande medlemsantal. Våra planer är att utmana ordentligt och att vi skall kunna ta flera platser i kommunfullmäktige i september 2022.

Medborgerlig Samling är en gräsrotsrörelse som just nu växer snabbt över hela landet. Medlemsantalet blir större för varje dag och tack vare medlemmarnas ideella engagemang ökar kännedomen om partiet stort runtom i kommunerna, inte minst i Stockholm. En av anledningarna till den stora tillväxten för partiet är att många kommuninvånare ser en chans att få till en reell förändring av kommunpolitiken i valet 2022.

 

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

www.medborgerligsamling.se