Skip to main content
Pressmeddelande

MED bildar lokalförening i Sigtuna

By 15 december 2021No Comments

Linda Östlund, ordförande Medborgerlig Samling i Sigtuna Fotograf/Källa: Privat

Idag gör ett nytt parti entré på den lokala politiska arenan i Sigtuna, då det tillsätts en styrelse till Medborgerlig Samlings lokalförening i kommunen. Partiet växer just nu i snabb takt i Stockholmsområdet och föreningen i Sigtuna blir den 12:e föreningen i Stockholms län. Föreningens mål är att ta plats i kommunfullmäktige i valet 2022

Idag hålls det konstituerande mötet för Medborgerlig Samlings nya lokalförening i Sigtuna. Därmed är partiet redo att ge sig in i valrörelsen 2022 med full kraft. Ordförande för föreningen är Linda Östlund, som ser fram emot att erbjuda invånarna i Sigtuna ett alternativ till de lokala partier som länge haft makten:

– Vi märker av att intresset för vår politik ökar och att många av kommunens invånare är trötta på hur kommunen sköts. Skattemedel används på ett slösaktigt vis, viktig kärnverksamhet nedprioriteras och otryggheten ökar. Detta vill, och kan, vi ändra på, säger Linda Östlund, ordförande för Medborgerlig Samling i Sigtuna.

Medborgerlig Samling (MED) är en gräsrotsrörelse, som drivs framåt av engagerade eldsjälar som arbetar ideellt för att förändra, och förbättra, samhället. Partiet växer just nu snabbt. När turen nu kommit till Sigtuna tror föreningens ordförande att många av kommunens invånare kommer att bli glada över att det finns en ny politisk kraft som vill göra Sigtuna bättre.

– Vi ser här i Sigtuna att allt fler får upp ögonen för oss, vilket är jättekul! Vi märker att det finns en ökad efterfrågan här på politiker som inte bara pratar, utan faktiskt gör någonting. Och vi lovar att vi inte kommer att ligga på latsidan. Vi vill arbeta för att öka tryggheten i hela Sigtuna kommun. En annan fråga som vi brinner för är vår infrastruktur, våra vägar som verkligen skulle behöva uppdateras samt Arlanda och vikten av att flygplatsen får utvecklas och växa. Sigtuna förtjänar bättre, säger Linda Östlund.

 

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

www.medborgerligsamling.se