Skip to main content
Pressmeddelande

MED bildar lokalförening i Vallentuna

By 11 december 2021No Comments

Göran Randquist, ordförande MED Vallentuna Fotograf/Källa: Medborgerlig Samling

Idag hålls konstituerande möte för Medborgerlig Samlings nya lokalförening i Vallentuna. Föreningen blir partiets 11:e i Stockholms län, där Medborgerlig Samling just nu växer kraftigt. Den nya styrelsen kommer att arbeta för ökad trygghet, kamp mot skatteslöseri och fokus på kommunens kärnverksamhet.

Medborgerlig Samling (MED) är en gräsrotsrörelse som väcker ett stort engagemang i kommunerna. Tidigare i höst har nya lokalföreningar startats i Österåker och Nynäshamn. Nu har turen kommit till Vallentuna.

– Mycket har gått snett i samhället idag, och vi vill vara med och vända utvecklingen för våra barns och barnbarns skull. Vi har samlat ett härligt team i styrelsen, utan några partikarriärister, säger Göran Randquist, ordförande för Medborgerlig Samling Vallentuna.

Alla ledamöter i den nya styrelsen har gedigen yrkeserfarenhet, som de kommer att ha nytta av i sitt politiska arbete. Ledamöterna är politiker med yrken, snarare än yrkespolitiker. Vice ordförande Patrik Delsenius är maskiningenjör och arbetar som ILS-konsult. Ledamoten Kicki Persson är sjuksköterska och Kjell Berglöf har arbetat i Brandförsvaret. Göran Randquist själv arbetar som gymnasielärare i företagsekonomi.

– Vi har tröttnat på de etablerade partierna och vi inser att för att få till en förändring behövs det nya krafter som inte är beroende av gamla lojaliteter och karriärer. Genom att sätta Medborgerlig Samling på kartan vill vi ge Vallentunaborna ett stabilt alternativ i valet 2022, säger Göran Randquist.

 

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

www.medborgerligsamling.se