Skip to main content
Pressmeddelande

MED bildar lokalförening på Värmdö 

By 17 februari 2022No Comments

Andreas Eliasson, ordförande i lokalföreningen MED Värmdö Fotograf/Källa: Medborgerlig Samling

Idag utökar Medborgerlig Samling (MED) sin närvaro i Stockholms län när Värmdö kommun formellt får en lokal förening på plats. Detta innebär att partiet nu finns representerat i hela 15 kommuner i länet. Föreningen kraftsamlar nu för att utmana de övriga partierna i kommunen under valrörelsen 2022.

Idag hålls det konstituerande möte för Medborgerlig Samlings nya lokalförening i Värmdö kommun. I och med detta är partiet redo att ge sig in i valrörelsen i kommunen 2022. Målet är tydligt – platser i kommunfullmäktige. Det säger Andreas Eliasson, ordförande för Medborgerlig Samling i Värmdö:

– Vi har samlat en grupp med otroligt engagerade människor som brinner för att förbättra sin hemkommun.
Med allt det ideella engagemang som dessa personer lägger ner är jag övertygad om att vi har en god chans att  komma in i kommunfullmäktige i valet 2022. Jag ser fram emot att träffa så många väljare som möjligt och prata om vår politik under våren.

En viktig fråga för MED i Värmdö under valrörelsen kommer att vara vindkraftsprojektet i Sandhamn. MED är det parti i kommunen som på allvar motsätter sig projektet och vågar säga det som så många invånare i kommunen tänker.

– Den fråga vi redan nu har engagerat oss i då det saknats en tydlig opposition på Värmdö är att se till så den planerade gigantiska vindkraftsparken utanför Sandhamn inte byggs. Det är ett ur miljösynpunkt katastrofalt förslag då det är ett känsligt område för våra skärgårdsnära djur. Ytterligare så kommer ingen vindkraftspark lösa våra energiproblem utan i stället bara förvärra dem då det endast ger oss energi när det blåser. Är man mer intresserad av frågan så kan man besöka den Facebookgrupp som startades på initiativ av våra medlem-
mar ”Säg NEJ till vindkraftsparken 5 mil utanför Sandhamn”, säger Andreas Eliasson.

 

Medborgerlig Samling är en politisk gräsrotsrörelse som just nu växer snabbt över hela landet. Antalet medlemmar ökar för varje dag och tack vare medlemmarnas ideella engagemang ökar kännedomen om partiet stort runtom i kommunerna, inte minst i Stockholm. En av anledningarna till den stora tillväxten för partiet är att många kommuninvånare ser en chans att få till en reell förändring av kommunpolitiken i valet 2022. Den chansen är nu god även i Värmdö.