Skip to main content
Pressmeddelande

MED i Stockholms stad redo att ta plats i kommunfullmäktige 2022

By 31 januari 2022No Comments

Från vänster: Joakim Hedelin, Lena Malmberg, Mikael Flink, Anna Danieli, Tristan Tempest och Fredrik Clementz Fotograf/Källa: Medborgerlig Samling

Medborgerlig Samling i Stockholms stad spikade igår sin lista inför valet till kommunfullmäktige 2022. Därmed växlar partiet nu upp i den valrörelse som redan påbörjats i kommunen. Gemensamt för samtliga kandidater är att de är politiker med yrken, snarare än yrkespolitiker.

Igår genomfördes årsstämman för Medborgerlig Samling i Stockholms stad. Ett flertal motioner debatterades och klubbades, en ny styrelse valdes och en enig stämma fastställde en lista med 20 kvalificerade kandidater till höstens kommunalval. 2022 kommer att bli året då MED tar plats i kommunfullmäktige i Stockholms stad. Det säger Mikael Flink, ordförande för MED i Stockholms stad.

– Kandidatlistan som vi antog på stämman är full av kompetenta människor som brinner för att göra skillnad. Vår lista sticker ut från de övriga partiernas listor på en viktig punkt, nämligen att samtliga personer är politiker med yrken. Vi är genuint oroade över samhällsutvecklingen och är beredda att engagera oss ideellt på fritiden för att göra Stockholm till en bättre kommun, säger Mikael Flink.

Alla MEDs kandidater har mångårig yrkeserfarenhet som exempelvis chefer, lärare, tjänstemän och projektledare – både i privat och offentlig sektor. Personerna som hamnat högst upp är noggrant utvalda för att kunna driva de fyra profilfrågor som MED går till val på i Stockholms stad: Kamp mot skatteslöseri och fokus på kärnverksamheten; medborgarnas säkerhet och trygghet; förbättrad framkomlighet i trafiken samt en skola som fokuserar på kunskapsförmedling och studiero.

– Jag tror att många borgerliga väljare i Stockholm under lång tid upplevt att de inte haft något parti att rösta på. Vi märker att många stockholmare nu vänder sig till oss efter att gång på gång ha blivit besvikna på de gamla partierna. Därför tror jag att vi har en bra chans att nå vårt mål, som är 5% av rösterna i kommunalvalet den 11 september. Vi som nu står på listan kommer att göra allt i vår makt för att förtjäna förtroendet hos de kommuninvånare i Stockholm som väljer att lägga sin röst på oss, säger Mikael Flink.

Detta är kandidaterna på Medborgerlig Samlings valsedel till kommunalvalet i Stockholms stad:

1. Mikael Flink, 49, Egenföretagare, Bromma
2. Lena Malmberg, 64, Egenföretagare, Södermalm
3. Tristan Tempest, 53, Filosofilärare, Hägersten
4. Anna Danieli, 51, Projektledare, Norrmalm
5. Fredrik Clementz, 42, Entreprenör, Spånga
6. Joakim Hedelin, 54, Företagare, Hammarby sjöstad
7. Camilla Lindberg, 52, IT-projektledare, Svedmyra
8. Tomas Lenke, 64, Civilingenjör, Reimersholme
9. Mattias Guilotte, 49, Tillväxtchef, Södermalm
10. Henrik Isaksson, 43, IT-chef, Herrängen
11. Eva Portnoff-Klatzkow, 69, Pensionär, Kungsholmen
12. Johan Halldin, 51, Egenföretagare, Bromma
13. Felix Karseland, 33, Kundansvarig, Östermalm
14. Staffan Gunnarson, 57, Lärare, Bromma
15. Fredrik Wilkens, 58, Egenföretagare, Östermalm
16. Claes Norring, 69, Pensionär, Hammarby sjöstad
17. Patrik Helsing, 49, Civilingenjör i datateknik, Vällingby
18. Torsten Steding, 63, Egenföretagare, Enskede
19. Per Åkesson, 62, Lärare, Lilla Essingen
20. Gun von Krusenstjerna, 73, Pensionerad UD-tjänsteman, Södermalm

Länk till det kommunpolitiska programmet för Medborgerlig Samling i Stockholms stad:
stockholm.medborgerligsamling.se/stad/

 

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

www.medborgerligsamling.se

 

Presskontakt

Mikael Flink, Pressansvarig, [email protected], 070-7701221