Skip to main content
Okategoriserade

MED-pub om rättspolitik gav frågerekord

By 7 december 2017No Comments

Medborgerlig Samlings (MED) rättspolitiske talesperson Mats Bergh besökte i tisdags Stockholm och talade på kvällens MED-pub. Antalet frågor från åhörarna var ännu fler än vanligt. Rättspolitik är uppenbart ett område som ligger MED-sympatisörer varmt om hjärtat.

Mats Bergh, rättspolitisk talesperson för MED, berättade om MEDs rättspolitiska program och svarade på frågor kring området vid tisdagens MED-pub.

I en som vanligt full And Bar i centrala Stockholm anordnades det i tisdags kväll MED-pub. Partiets rättspolitiske talesperson, Mats Bergh, som till vardags är verksam som advokat, berättade om Medborgerlig Samlings rättspolitiska program inklusive tillägg som nyligen publicerats. Presentationen tog upp många områden, från straffrabatter och jourdomstolar till fängelsestraffets funktion och erfarenheter från den s k New York-modellen.

Efteråt fanns tid för frågor och det var många som ville få svar på sina funderingar. Det är tydligt att rättspolitiken är ett av de områden som ligger MED-sympatisörer extra varmt om hjärtat. Mot bakgrund av utvecklingen i landet idag, med en polisorganisation i kris och framväxten av gangsterstyrda parallellsamhällen, så är det ett område som måste hanteras bättre. Både nuvarande rödgröna och tidigare Alliansregering har misskött detta grovt. Här har MED en viktig uppgift att fylla.