Skip to main content
Pressmeddelande

MED startar lokalförening i Kungsbacka

Mathias Bjerstaf

Nu får Kungsbackaborna ett riktigt borgerligt parti att rösta på i kommunvalet 2022. Efter flera år av god medlemstillväxt har Medborgerlig Samling bildat en ny lokalförening i Kungsbacka. Den lokala styrelsen har valt ut ett antal kärnfrågor som kommer att prioriteras inför valet 2022 i Kungsbacka: Varsam hantering av skattemedel, effektiv kommunal förvaltning, sänkt kommunalskatt samt medborgarnas trygghet och säkerhet.

Medborgerlig Samling har drygt 40 medlemmar i Kungsbacka, där partiet har varit verksamt sedan innan valet 2018. Nu har de lokala gräsrötterna valt en lokal styrelse och påbörjat arbetet med ett lokalpolitiskt program för Kungsbacka kommun.

– Vi anser att skattemedel alltid ska gå till kommunens kärnverksamhet såsom skola, äldreomsorg och infrastruktur, säger Mathias Bjerstaf, nyvald ordförande för Medborgerlig Samling Kungsbacka. – Ett exempel på felprioriteringar är den arena som planeras i kommunen. Den kan komma att kosta minst en halv miljard att bygga och kosta ca 20 miljoner att driva varje år. Detta är inte ansvarsfullt användande av skattemedel.

Kungsbacka har sedan en tid drabbats av överfall, rån och våld i offentliga miljöer. Särskilt problematiskt är området kring Kungsbacka station.

– Den ökande otryggheten är ett stort problem i samhället, säger Mathias Bjerstaf. Medborgerlig Samling Kungsbacka vill öka belysning och kameraövervakning i centrala Kungsbacka, men även underlätta för samarbete mellan polisen och frivilligorganisationer. Vi vill även se att kommunen kan anställa ordningsvakter och väktare för ökad trygghet.

————————————–

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.