Skip to main content
Pressmeddelande

Donald Löfving lämnar SD för MED i Nynäshamn

Donald Löfving

Nynäshamnspolitikern Donald Löfving meddelar att han lämnar Sverigedemokraterna och avsäger sig alla förtroendeuppdrag med omedelbar verkan. Medborgerlig Samling i Nynäshamn leds av Georgios Tsiouras, som lämnade Moderaterna tidigare i år. Detta pressmeddelande innehåller ett videoklipp där Donald Löfving och Georgios Tsiouras berättar om sitt engagemang för Nynäshamn inför kommunvalet 2022.

Medborgerlig Samling (MED) växer kraftigt i Nynäshamns kommun. Det senaste tillskottet är Donald Löfving, som under flera år har varit en av Sverigedemokraternas mest tongivande företrädare i Nynäshamn. Löfving har bland annat suttit som ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige sedan valet 2018.

– Jag har uppmärksammat stora brister i upphandlingar, där kommunens skattepengar har slösats bort, säger Donald Löfving. – Kamp mot skatteslöseri är en av Medborgerlig Samlings kärnfrågor, och därför känns det rätt att gå MED. Sen vill jag gärna jobba med kompetenta personer som Georgios Tsiouras.

Den närmsta tiden kommer det nya teamet i MED Nynäshamn att jobba med att ta fram ett politiskt program inför kommunvalet 2022. Samtidigt pågår arbetet med att bygga upp en lokalförening och organisera de nya medlemmar som söker sig till partiet. Donald Löfving pekar på flera områden som han vill bidra till att förbättra:

– Jag brinner för landsbygden och för barn- och utbildningsfrågor. Det sittande alliansstyret har bedrivit en kapitalförstörande politik som har lett till allvarliga brister i kommunens fastighetsbestånd. Jag uppskattar att en miljard kronor i fastighetsvärde har gått förlorad på grund av bristande underhåll och reparationer. Här finns massor att göra.

Lena Malmberg har intervjuat Donald Löfving och Georgios Tsiouras om deras planer för MED Nynäshamn. Videoklippet med intervjun kan ses på denna länk: https://youtu.be/ZvA1rHrM7so

————————————–

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.