Skip to main content
Okategoriserade

MED växer på bred front i Skåne

By 16 augusti 2017No Comments

Under sommaren har det hänt mycket för Medborgerlig Samling på det lokala planet i Skåne. Partiet har nu medlemmar i samtliga skånska kommuner utom en.

I helgen bildades MED NÖ Skåne som omfattar Kristianstad, Hässleholm, Bromölla, Osby och Östra Göinge. Interimsstyrelsen består av Jacob Romlin (sammankallande), Thomas Abrahamsson, Daniel Estefors och Göran Dandelo.

Tidigare i veckan bildades Medborgerlig Samling Malmö där interimsstyrelsen består av Andreas Nurbo (sammankallande), Leo Sundberg och Torsten Nurbo.

Tidigare i somras startades även MED Mittskåne (Eslöv, Hörby och Höör) med styrelse bestående av Torsten Jönsson som ordförande, Fredrik Ingvarsson vice ordförande, Reinhold Håkansson kassör, Patrik Dahl ledamot, Maria Phersson ledamot samt Anna Jung suppleant.

Anna Jung, ordf. MED Skåne.

– Tillsammans med SPI har vi nu representation i flertalet kommuner. Planen är att täcka hela Skåne inför valet nästa år, säger Anna Jung, ordförande MED Skåne.

I samband med bildandet av MED NÖ Skåne berättade Medborgerlig Samlings partiledare Ilan Sadé om partiets tillkomst och framtida visioner.

Även MEDs äldrepolitiska talesperson Göran Dandelo, som även är partiledare för SPI Välfärden, höll ett anförande om vikten av en hållbar äldrepolitik samt om samarbetet partierna emellan.

 

Vill du också bli MED-lem? Klicka här.