Skip to main content
Okategoriserade

MED-vind för Medborgerlig Samling

De senaste veckorna har varit framgångsrika för Medborgerlig Samling. Tillströmningen av medlemmar har varit stor. I juni ökade antalet medlemmar med över 100 personer och fler kommer in varje dag. Antalet följare på sociala medier har också stigit i snabb takt. På Twitter har antalet följare passerat 4000. Antalet gillamarkeringar på vår officiella Facebooksida närmar sig 3000. Värt att notera är att dessa konton startades på hösten 2016, för mindre än 10 månader sedan

Medborgerlig Samling har den senaste tiden synts på debattplats i bland annat Aftonbladet, Sydsvenskan, Göteborgs-Posten, Dagen, NWT och Bohusläningen, men även genom insändare i lokala medier. Vi har också blivit omskrivna i Expressen och Dagens Nyheter. Förutom detta fortsätter inläggen av partiets representanter och medlemmar på vår egen debattsajt MED-bloggen att uppskattas och väcka intresse för partiet.

Organiseringen inom partiet i distrikt och lokalföreningar fortsätter också. I Bohuslän tillkommer nu ett distrikt och lokalföreningar är på gång i bland annat Järfälla, Täby och Mitt-Skåne (Eslöv, Hörby och Höör).

Deltagandet under Almedalsveckan i Visby på Gotland var också lyckat. Partirepresentanter fanns på plats hela veckan. Från måndag till onsdag hade partiet ett tält stående mitt emot DN-tältet nere vid vattnet på Strandvägen i Visby. Foldrar delades ut och våra representanter pratade med människor på gatan. På tisdagen framträdde Tino Sanandaji och svarade på frågor från partiledare Ilan Sadé och partiets migrationspolitiska talesperson Staffan Gunnarson. Efter det fortsatte diskussionerna i MED:s tält och Sanandaji sålde och signerade sin bok Massutmaning. Våra representanter deltog även på seminarier och i andra aktiviteter och pratade med opinionsbildare och andra partiaktiva.

  • Det går bra nu. Vi börjar upptäckas av allt fler. Att vi är starka på sociala medier är ett naturligt steg i uppbyggnaden av partiet. Var skulle en landsomfattande medborgarrörelse starta idag om inte på sociala medier? säger Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling

 

 

Ilan Sadé
Partiordförande
Medborgerlig Samling