Skip to main content
Pressmeddelande

Medborgerlig Samling bildar lokalförening i Botkyrka

By 16 februari 2024februari 19th, 2024No Comments

Medborgerlig Samling har bildat lokalförening i Botkyrka. Partiet har siktet inställt på kommunvalet i Botkyrka 2026 och räknar med att komma in.

Peder Westerlund från Tullinge är ordförande för den nybildade föreningen.

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa — en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. MED Botkyrka kommer arbeta för att stoppa skatteslöseriet, öka medborgarnas inflytande över beslut som berör dem, samt att det ska satsas på kommunens kärnverksamheter.

– Det är tredje gången vi kandiderar till fullmäktige och i valet 2022 var vi största parti utanför fullmäktige. MED har fått röster i alla kommundelar i Botkyrka och ökat för varje val. Nu när vi siktar på att ta plats i fullmäktige är det läge att formellt starta lokalförening. Vi är nu en sammansvetsad grupp engagerade Botkyrkabor som vill ta tag i politiken i kommunen då det minst sagt är ganska stormigt bland de etablerade partierna. Det behövs ett borgerligt parti med ryggrad i Botkyrka, säger Peder Westerlund.

– Det är med stor spänning jag ser fram emot kommande framgångar i Botkyrka. Vi ser att det finns många i Botkyrka som vill ha frihetlig politik samt ordning och trygghet. Därför söker de sig till ett rakryggat, tydligt och värderingsstarkt frihetligt högerparti. MED är dessa väljares röst och med lokalförening organiserar vi oss för framgång, säger Medborgerlig Samlings partiledare Daniel Sonesson.

MED Botkyrkas styrelse består av Peder Westerlund, Tullinge, Mikael Sandell, Tumba, Arvid Holmberg, Tumba, Martin Andersson, Tullinge.


Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2022 representation i fem kommunfullmäktige; Laholm, Höör, Karlshamn, Järfälla och Österåker. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

www.med.se

Presskontakt
Anna Danieli, Pressansvarig, [email protected], 0761-191244