Skip to main content
Pressmeddelande

Medborgerlig Samling Täby valde ny ordförande och ny styrelse!

By 4 februari 2024No Comments

Under söndagen valdes Carl Naess av en enhällig stämma till ny ordförande för Medborgerlig Samling Täby. Carl överlämnar sin tidigare roll som vice ordförande till Erik Kärnekull som även är ledamot i MEDs riksstyrelse.

Carl Naess ser fram emot sin nya roll.
– Det ska bli stimulerande att fortsätta arbetet för att få in MED Täby i kommunfullmäktige. Det saknas ett riktigt borgerligt parti här i Täby. Med energi från väljarna i ryggen så är det full fokus att ta plats i kommunfullmäktige i valet 2026. Jag är väldigt nöjd med att få ha Erik Kärnekull som vice ordförande vid min sida och vi kommer att komplettera varandra.

Carl har bott på flera olika platser i Täby och bor nu med familjen i Västra Gribbylund.

– Täby är förmodligen Sveriges bästa kommun att bo och verka i. Men trots det så finns det tuffa utmaningar för Täby och MED kommer att vara ett bra borgerligt tillskott för väljarna för att säkra livskvalitén för kommuninvånarna och företagarna säger Carl Naess.

Första halvan av 2024 kommer MED Täby främst att ägna sig åt EU-valet då partiet siktar på att komma in i EU-parlamentet. Andranamnet på MEDs EU-valsedel är Liselott Agerlid som är uppvuxen i Täby vilket ger extra energi till det lokala valarbetet.

Daniel Sonesson,  partiledare för Medborgerlig Samling gläds åt den nya styrelsen.
– Som före detta Täbybo så är det mycket trevligt att veta att MED Täbys stämma enhälligt röstade igenom en så kompetent styrelse. Jag jobbar personligen nära flera i Täbys styrelse nästintill dagligen och jag har ett hundraprocentigt förtroende för att MED Täby ska lyckas ta plats i kommunfullmäktige 2026. Både Österåkers och Järfällas väljare har röstat in MED i fulllmäktige, och nu står Täby näst på tur för att få in ett riktigt borgerligt parti.

 

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2022 representation i fem kommunfullmäktige; Laholm, Höör, Karlshamn, Järfälla och Österåker. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

www.med.se

Presskontakt
Anna Danieli, Pressansvarig, [email protected], 0761-191244