Skip to main content
Okategoriserade

Medborgerlig Samling har tagit mandat i tre kommuner

By 12 september 2018No Comments

Valet är över och Medborgerlig Samling har blivit invalt i tre kommuner: Höör, Torsås och Laholm.

Det första riktiga valet för Medborgerlig Samling (MED) resulterade i att partiet fått mandat och blivit invalt i tre kommuner. Det är Höör i Skåne (1 mandat), Torsås i Kalmar län (1 mandat) och Laholm i Halland (2 mandat).

– Valrörelsen har varit tuff för ett nystartat parti. Vi har själva fått trycka och köra ut valsedlar till i princip hela landet, både för förtidsröstningen och på valdagen. Det har varit ett fantastiskt engagemang hos våra ideellt arbetande medlemmar. Även om vi naturligtvis hade hoppats på ännu fler röster innebär valet att vi nu finns på riktigt. Vår gräsrotsrörelse har blivit ett politiskt parti, säger partisekreterare Anna Danieli.

MED laddar nu om till EU-valet som är i maj nästa år.

– Alla som röstat på MED har lagt grunden för en ny politisk rörelse. Valet var det första steget för en återfödd borgerlighet i Sverige, säger Anna Danieli.

Alla resultat och den slutgiltiga sammanräkningen beräknas vara klar fredagen den 14:e september och finns på Valmyndighetens hemsida https://www.val.se/valresultat/riksdag-landsting-och-kommun/2018/folj-rostrakningen-i-valet.html (följer du länken innan dess är sammanställningen inte definitiv).