Skip to main content
Pressmeddelande

Medborgerlig Samling kampanjar över hela landet på lördag

Lördag 26 maj kommer Medborgerlig Samling att synas på gator och torg då partiet har en nationell kampanjdag. I Stockholm kommer Katerina Janouch, Helena Edlund och Ilan Sadé att medverka i ett torgmöte på Norrmalmstorg.

 Medborgerlig Samling (MED) siktar på riksdagsvalet i höst. Partiet har byggt upp en organisation med medlemmar runt om i landet. Hittills har MED framförallt synts på sociala medier, drivit opinion och värvat sympatisörer.  MED är enligt oberoende undersökningar femte största parti på Facebook och näst största parti på Twitter, alltså större än flera av de etablerade riksdagspartierna.

Nu tar MED steget ut på gatorna. På lördag 26 maj genomförs en nationell kampanjdag. Det kommer att bli torgmöten och flygbladsutdelningar på många håll. I Stockholm kommer de båda riksdagskandidaterna Katerina Janouch och Helena Edlund att medverka tillsammans med MEDs partiledare Ilan Sadé i ett möte på Norrmalmstorg.

Platser som MED kommer hålla möten på lördag:

Lund, Stortorget kl 11-12

Malmö, Stortorget kl 13-14

Skanör, kontakta lokalförening

Västerås, Erikslunds Shoppingcenter, kl 14-16

Linköping, Brasserie Bouquet, 19-22 (öppet möte om MEDs rättspolitiska program med talespersonen, advokat Mats Bergh)

Karlstad, Soltorget kl 11

Kungens kurva, kontakta lokalförening

Huddinge, kontakta lokalförening

Täby, Täby Centrum, kl 11

Upplands Väsby, kontakta lokalförening

Stockholm, Norrmalmstorg kl 12.30

Uppsala, Hotell Hörnan kl 09-12 (öppet möte om MEDs rättspolitiska program med talespersonen, advokat Mats Bergh)

Fakta:

Medborgerlig Samling (MED) har idag ca 2 000 medlemmar och är registrerat parti hos Valmyndigheten. Partiet ställer upp i höstens riksdagsval, i de flesta landsting och regioner samt i ett 50-tal kommuner runt om i landet. MED har en liberalkonservativ ideologi och har växt fram ur ett missnöje med Alliansen.

För mer information: Mattias Johansson, kampanjgeneral [email protected] 070-783 75 20