Skip to main content
Pressmeddelande

Medborgerlig Samling presenterar riksdagslista

By 25 mars 2018No Comments

Ilan Sadé, partiledare, och Josefin Utas, demokrati- och jämställdhetspolitisk talesperson, toppar Medborgerlig Samlings riksdagslista.

Medborgerlig Samling presenterar nu listan med kandidater till höstens riksdagsval. Överst står partiledaren och juristen Ilan Sadé. Därefter kemiingenjören Josefin Utas och sjuksköterskan Carolin Nielsen. Totalt består listan av 60 namn.

Medborgerlig Samling (MED) är ett nytt politiskt parti som satsar på riksdagsvalet i höst. I dagarna har partiets förtroenderåd fastställt den valsedel med kandidater som gäller i höstens riksdagsval.  Överst står partiledaren Ilan Sade, jurist från Malmö. Tvåa står Josefin Utas, doktor i kemi och bosatt i Sollentuna utanför Stockholm. Trea är Carolin Nielsen, sjuksköterska från Järfälla.

Bland övriga namn på riksdagslistan finns departementsrådet i regeringskansliet Marcus Brixskiöld på plats 8. Prästen Helena Edlund står på plats 13. På plats 38 återfinns professorn i matematik Gustaf Söderlind och på plats 53 läraren och filosofen Tristan Tempest.

– Det är en väldigt stark uppställning som vi vill skicka till riksdagen. Deras erfarenheter utanför politiken kommer att bli en injektion rakt in i den svenska demokratins hjärta. MED står för fakta och kunskap om verkligheten, inte ryggkliande och svammelförmåga. Vi är Alliansen så som den borde vara, säger MEDs partisekreterare Anna Danieli.

Hela listan kan läsas på Medborgerlig Samlings riksdagslista 2018.

Fakta:
Medborgerlig Samling (MED) har idag ca 1 700 medlemmar och är registrerat parti hos Valmyndigheten. Organisationen växer hela tiden och har en nationell styrelse, 15 distriktsstyrelser och ett 20-tal lokalföreningar runt om i landet. Partiet har tagit fram politiska program på olika områden, inklusive en statsbudget. I senaste opinionsundersökningen från Sentio, mars 2018, fick MED 0,7 %.

För mer information: Anna Danieli, partisekreterare [email protected] 076-119 12 44