Skip to main content
Pressmeddelande

Medborgerlig Samling presenterar sjukvårdspolitiskt program

Medborgerlig Samling presenterar nu partiets sjukvårdspolitiska program. Huvudpunkterna är fokus på kärnverksamheterna och att landstingen ska avvecklas.

Medborgerlig Samling (MED) presenterar ett sjukvårdspolitiskt program för den kommande mandatperioden. Partiet menar att politikernas återkommande satsningar, ”kömiljarder” och liknande, är fel väg att gå. Istället behöver landstingen förändras i grunden och faktiskt försvinna.

– Vad hjälper det om vi har Europas modernaste och dyraste sjukvård om patienten måste vänta så länge i kö att hon hinner avlida innan vården erbjuds? Vi har ett dysfunktionellt system i Sverige som alla drabbas av, både patienter, de anställda och skattebetalarna. Fritidspolitikerna i landstingen behöver kliva åt sidan till förmån från de som verkligen förstår sjukvårdens natur – de medicinska professionerna, säger Carolin Nielsen som är sjukvårdspolitisk talesperson för MED och själv sjuksköterska.

I programmet beskrivs att svensk sjukvård håller idag hög kvalitet, utrustningen är modern och de kliniska resultaten är goda. Samtidigt har sjukvården stora problem. Tillgängligheten lämnar mycket övrigt att önska och många patienter tvingas vänta i långa köer för behandling. Kostnadsbilden skenar och det blir alltmer tydlig att landstingen som organisation inte är rätt modell för att skapa framtidens sjukvård. MED vill därför avveckla landstingens kostsamma förvaltning och istället ge goda och långsiktigt stabila villkor för småföretagarna i vården.

Läs hela sjukvårdspolitiska programmet här.

Se intervjun med Carolin Nielsen här.

 För mer information:

Carolin Nielsen, sjukvårdspolitisk talesperson [email protected]