Skip to main content
Okategoriserade

Nacka ny förening i Medborgerlig Samling – siktar på kommunvalet

By 25 januari 2018No Comments


Medborgerlig Samling är ett parti som växer. Nu har Medborgerlig Samling bildat lokalförening i Nacka. Partiet har siktet inställt på kommunvalet i höst.

Medborgerlig Samling (MED) är ett nytt politiskt parti som bygger underifrån genom lokalt engagemang. Partiet har en distriktsorganisation runt om i landet för alla medlemmar. I distrikten kan medlemmarna på en ort eller inom ett område bilda lokalföreningar.

Nu har MED Nacka bildats. Interimistisk ordförande är Tobias Ekelin från Saltsjöbaden och han har goda förhoppningar att MED Nacka ska kunna ta sig in i kommunfullmäktige i höstens val.

–  Många som intresserar sig för MED gör det för att de är engagerade i samhället, så även i Nacka. Det övergripande målet för MED är att nå riksdagen, men det finns goda möjligheter till framgång även lokalt i Nacka eftersom missnöjet pyr över kommunens styre. MEDs politik att både staten och kommuner ska fokusera på sina kärnuppgifter behövs verkligen här i Nacka, säger den nyvalde ordföranden Tobias Ekelin.

Övriga ledamöter i MED Nackas interimsstyrelse är vice ordförande Carl-Axel Stein och ledamöterna Claes Djurfeldt, Thomas Hultman, Leo Valentine och Lena Widman.

– Vi påverkas också av beslut på nationell nivå, eller snarare frånvaron av beslut. I Nacka ser vi det i form av minskad säkerhet och trygghet, som nu under hösten och vintern med alla rån mot barn och ungdomar. Den utvecklingen måste omedelbart stoppas och där kan MED göra skillnad, avslutar Tobias Ekelin.

Den nya styrelsen kommer inom kort att hålla ett årsmöte för alla medlemmar.

 

För ytterligare information: Tobias Ekelin, mobil: 0768-90 60 05 [email protected]