Skip to main content
Pressmeddelande

Nu lanserar vi Stockholmsprogrammet – riktig borgerlig politik för Stockholms stad

By 5 december 2020No Comments

Anders Jarn, ordförande Medborgerlig Samling Stockholms stad

Idag lanserar Medborgerlig Samling sitt politiska program inför kommunvalet i Stockholms stad 2022. Medborgerlig Samling är ett borgerligt parti som utmanar det sittande styret i Stadshuset. Stockholmsprogrammet innehåller kraftfulla åtgärder för att öka tryggheten, bekämpa skatteslöseriet och ta tag i de trafikproblem som har uppstått med Alliansen och Miljöpartiet vid makten. Kommunen ska inte ägna sig åt aktivism och identitetspolitik, utan istället fokusera på kärnverksamhet som skola, äldreomsorg och stadsbyggnad.

Stockholm är en underbar stad väl värd att vårda och älska. Tyvärr har staden på senare år blivit otrygg, osnygg och allt fattigare. Staden har skulder på över 63 miljarder kronor – en ökning med 9,5 miljarder bara under 2019. Under såväl Socialdemokraternas som Moderaternas maktinnehav har problemen förvärrats inom de flesta områden: bostadsbrist, segregation, ökande kriminalitet, höga skatter och en alltmer kaotisk trafiksituation.

– Den som röstade på ”borgerliga partier” i kommunvalet 2018 har nog blivit rejält besviken, säger Anders Jarn, ordförande för Medborgerlig Samling Stockholms stad. – Miljöpartiet har fått styra fritt över trafikpolitiken, vilket gjort det helt hopplöst att parkera eller ta sig fram med bil i Stockholm. Dessutom slösar staden en massa skattepengar på områden som absolut inte är kärnverksamhet, t.ex. bidrag till diverse föreningar, hundratals kommunikatörer och hotellnätter till personer som uppehåller sig illegalt i staden.

Stockholmsprogrammet är ett detaljerat politiskt program som omfattar totalt 12 olika politikområden. Programmet har utformats av medlemmar med yrkeskompetens och lång arbetslivserfarenhet från de olika områdena. Hela programmet finns tillgängligt via Medborgerlig Samling Stockholms hemsida.

– Det här är riktig borgerlig politik, säger Anders Jarn. – Jag skulle påstå att Medborgerlig Samling är det tydligaste borgerliga partiet i Stockholm idag. Gensvaret under det senaste året har varit helt fantastiskt, vi har nära nog fördubblat antalet medlemmar här i Stockholm. Jag tror att vi kommer att få ett avsevärt inflytande i Stadshuset efter kommunvalet 2022.

Det nylanserade Stockholmsprogrammet finns på hemsidan för Medborgerlig Samling Stockholms stad: https://stockholm.medborgerligsamling.se/stad/

————————————-

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.