Skip to main content
Pressmeddelande

Nytt rekord när MED nådde över 4.000 medlemmar

By 26 april 2022No Comments
Iréne Dahlby, medlemsansvarig Fotograf/Källa: Medborgerlig Samling

Iréne Dahlby, medlemsansvarig Fotograf/Källa: Medborgerlig Samling

Medborgerlig Samling (MED) närmar sig de minsta riksdagspartierna i medlemsantal. I veckan passerade MED 4.000 medlemmar och ökningen bara fortsätter. MED är nu nästan hälften så stora som de båda minsta partierna i riksdagen: Miljöpartiet och Liberalerna. De flesta riksdagspartierna har haft en vikande medlemstrend i många år. Sedan 1990-talet har de gamla partierna i snitt förlorat ungefär hälften av sina medlemmar.

Det liberalkonservativa partiet Medborgerlig Samling fortsätter att växa i hela Sverige. I förra veckan nåddes det högsta medlemsantalet någonsin, då partiet passerade 4.000 medlemmar.

– Det finns en stor nyfikenhet på vår politik, och medlemsantalet växer i takt med att fler får reda på att vi finns. Våra politiska program adresserar de stora samhällsproblemen där de gamla partierna har misslyckats under många år. Utvecklingen kommer underifrån, i takt med att vi startar nya lokalföreningar i kommuner över hela landet, säger Iréne Dahlby, ledamot i Partistyrelsen och ansvarig för medlemsregistret.

Sedan valet 2018 har både Miljöpartiet och Liberalerna tappat ungefär 3.000 medlemmar vardera. Miljöpartiet dök under 10.000-strecket under 2020. Liberalerna har tappat stora mängder medlemmar i de falangstrider som följde sedan de valde att stötta en socialdemokratiskt ledd regering 2019. Om trenden fortsätter kommer MED att växa förbi både L och MP inom de närmsta åren.

– Vi har väldigt aktiva och engagerade medlemmar. Den som blir medlem i MED gör det för att kunna påverka den oroande samhällsutvecklingen som vi ser inom många områden. Folk är trötta på politiskt prat utan verkstad. MED är den nya medborgarrörelsen! säger Iréne Dahlby.

 

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

www.medborgerligsamling.se

Presskontakt
Ilan Sadé, Partiordförande, [email protected], 070-7878344

Mikael Flink, Pressansvarig, [email protected], 070-7701221