Skip to main content
Pressmeddelande

Manifestation för yttrande- och demonstrationsfrihet

Torgmöte den 10 maj Fotograf/Källa: Medborgerlig Samling

Partiet Medborgerlig Samling kallar till en manifestation för yttrande- och demonstrationsfrihet tisdagen den 10 maj kl. 17.00 på Norrmalmstorg i Stockholm.

Följande paroller gäller för manifestationen:

– JA till yttrandefrihet

– JA till demonstrationsfrihet

– NEJ till hädelseförbud och blasfemilagar

– NEJ till att upplopp och våld mot demonstranter och poliser ska löna sig

 

Tal kommer att hållas av:

Ilan Sadé, partiledare

Lena Malmberg, demokratipolitisk talesperson

Mikael Flink, ordförande för MED Stockholms stad

– Upploppen under påskhelgen och deras följder har visat att rätten att yttra sig fritt och att demonstrera är på tillbakagång. Personer som är motståndare till yttrandefrihet och som dessutom tar till våld för att få sin vilja igenom håller på att sätta dagordningen för vad som ska gälla i Sverige. Inför denna utveckling har nu statsmakten flera gånger gett vika, säger Ilan Sadé, partiledare.

– Yttrande- och demonstrationsfriheten finns i vår grundlag av en anledning. Att försvara rätten att säga och göra saker som de flesta anser vara smaklöst och omoget och som även kan väcka förargelse hos många är vad yttrandefriheten handlar om, fortsätter Ilan Sadé.

– Varje gång staten retirerar så kommer våldsbejakande grupper att flytta fram sina positioner ytterligare en bit. Om ingen säger ifrån så kommer vi att tappa tiotals, kanske hundratals år av landvinningar för demokratin. En sådan utveckling vore mycket skadlig för vårt samhälle och vårt välstånd, säger Mikael Flink, ordförande för Medborgerlig Samling i Stockholm.

Alla som ställer sig bakom parollerna och vill värna det fria, västerländska samhället och en sekulär stat hälsas välkomna till manifestationen!
Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

www.medborgerligsamling.se

 

Presskontakt

Ilan Sadé, Partiordförande, [email protected], 070-7878344

Mikael Flink, Pressansvarig, [email protected], 070-7701221