Skip to main content
Riksdagskandidat 2018

Politiker MED yrke: presentation av Robert Pettersson, riksdagskandidat 59

Vi är politiker med yrken, inte yrkespolitiker.

Femtionionde namn på Medborgerlig Samlings riksdagslista är yrkesföraren Robert Pettersson, ordförande i lokalföreningen Upplands Väsbys styrelse.

”Bor i Upplands Väsby. En helt vanlig man i sina bästa år som brinner för politik och älskar fotboll.

Frågor som ligger mig varmt om hjärtat, och som jag redan driver i kommunfullmäktige Upplands Väsby är: trygghet och säkerhet, bostadspolitik samt skolfrågor. Sitter som sk. ”politisk vilde” i kommunfullmäktige för Upplands Väsby sedan januari 2016.

Min politiskt aktiva bana startade 2011 i SD Upplands Väsby, där jag både satt som ledamot och senare vice ordförande i den lokala styrelsen i tre år. Jag valde att lämna SD och mina förtroendeuppdrag på egen begäran i december 2014. Efter detta fick jag ett flertal erbjudanden från andra partier i kommunen, men valde att tacka nej.

Det som verkligen upprörde mig var decemberöverenskommelsen, som träffades den 27 december. Då var jag partilös och bestämde mig för att ta en kortare paus från politiken, men var tillräckligt förbannad för att absolut vilja komma tillbaka.

Under 2015 fick jag kontakt med partiet som hösten 2016 i Lund tog namnet Medborgerlig Samling. Jag reste själv ner till Lund för att delta på den extrainkallade årsstämman och upptäckte hur mycket kraft, kunnande samt positivitet som fanns samlat där.

Min övertygelse om att vi är Sveriges nästa riksdagsparti har funnits i hjärtat sen dess. Ytterligare en tung faktor som bidrog till att Medborgerlig Samling blev mitt val, är att partiet vill återinföra tjänstemannaansvaret.

En liten sammanfattning av vad jag skulle vilja arbeta MED i riksdagen är:

  • Att återskapa ett tryggare och säkrare samhälle, med utökad kameraövervakning och många fler synliga poliser i tjänst.
  • Att utforma en bättre bostadspolitik, där inte hemlöshet accepteras. Alla ska ha tak över huvudet.
  • Att skapa bättre förutsättningar för barn och ungdomar i skolan och i hela samhället.”