Skip to main content
Okategoriserade

Presentation av två MED-profiler

By 8 oktober 2017No Comments

Varje dag strömmar det in nya medlemmar till Medborgerlig Samling. Många väljer att bli MED när de etablerade partierna inte fungerar som de förväntar sig. Andra upptäcker MED utan att tidigare ha varit politiskt intresserade. Gemensamt för dem alla är att MED blir en chans att göra skillnad på riktigt.

Emmie Mikaelsson och Leif V Erixell är båda MEDlemmar sedan en tid tillbaka. De vill göra en insats för ett förändrat politiskt klimat i Sverige. De presenterar här bakgrunden till varför de valt att bli MEDlemmar.


Emmie Mikaelsson

1. Varför bestämde du dig för att bli MEDlem?

– Medborgerlig Samling tilltalade mig som var missnöjd med samtliga partier. De tar upp frågor som JAG bryr mig om. Det engagerade den delen av mig som var trött och uttråkad på politik. MED har väckt nytt liv och energi hos mig som inget annat parti lyckats göra. Sverige är på väg åt fel håll och Medborgerlig Samling är den rätta vägen framåt, för att ärlighet är den bästa vägen framåt.

2. Vilken tycker du är den viktigaste politiska frågan för MED?

– MEDs kärnfråga borde vara om politikeradeln. Politiker lever i sin bubbla och har ingen aning om vad svenska befolkningen känner. MED är ett parti som jobbar med politik i ett ‘bottom-up approach’ och lyssnar på den svenska befolkningen. En annan viktig kärnfråga är nuvarande regeringens lyxfälla. MED vill skära ner på alla onödigt slöseri och använda våra skattepengar till saker som vi medborgare bryr oss om.

3. Hur vill du arbeta för att MED ska lyckas i valet nästa år?

– Jag vill fortsätta skapa opinion genom att skriva artiklar. Jag vill också pröva att spela in videoklipp om de frågor jag brinner för inom MED.

”MED har väckt nytt liv och energi hos mig som inget annat parti lyckats göra. Sverige är på väg åt fel håll och Medborgerlig Samling är den rätta vägen framåt, för att ärlighet är den bästa vägen framåt.”

 

Namn: Emmie Mikaelsson
Ålder: 25
Yrke/sysselsättning: Kommunikatör
Bor: Bryssel, Belgien
Tidigare politiskt engagemang? LUF (Liberala Ungdomsförbundet)
Personlig talang: Skrivande

 


Leif V Erixell

1. Varför bestämde du dig för att bli MEDlem?

– För mig handlar det om de nuvarande politiska partiernas oförmåga att hantera svåra samhällsproblem. Förfallet inom skolan, främst gällande pedagogiken. Polisens inkompetenta ledarskap. Hela rättssystemets förfall och bristande anpassning till en allt brutalare verklighet. Den postmoderna vänsterns anti-humanism. Konstitutionen/grundlagen, eller operativsystemet som jag kallar det, är defekt – bland annat en svag maktdelning och överdriven centralism samt valsystemets oförmåga att få fram verkligt kompetenta politiska ledare. MED verkar vara på rätt spår i många av dessa frågor.

2. Vilken tycker du är den viktigaste politiska frågan för MED?

– Statens kärnfunktioner måste först och främst stärkas: försvar, polis (återta territoriet) och rättsväsende. Därefter skolan. Skolan är otroligt viktig – liksom frågan om integration och assimilering. Förfallet måste stoppas och det snabbt. För ett förslag till en förnyelse och förbättring av det svenska operativsystemet, se gärna boken ”Omstart Sverige”.

3. Hur vill du arbeta för att MED ska lyckas i valet nästa år?

– Genom övergripande idédiskussion och agitation kring just statens kärnuppgifter, grundlagsfrågor, migrationen, kulturpolitiken och skolan.

 

Namn: Leif V Erixell
Ålder: 63
Yrke/sysselsättning: Kultur- och samhällsdebattör
Bor: Solna

Tidigare politiskt engagemang?
Ja, men inte i något parti. Är ordförande i Medborgarrättsrörelsen i Sverige, MRRS.

Personlig talang?
Viss analytisk förmåga, uttrycka mig i skrift, projektledning, idéarbete och polemik. Inte oäven på gitarr.

 

 


Vill du också – eller känner du någon som borde – få en presentation här som MEDlem? Hör av dig till [email protected].