Skip to main content
Okategoriserade

Uttalande av Medborgerlig Samlings partiledare Ilan Sadé med anledning av kvällens partiledardebatt

By 8 oktober 2017No Comments

I debatten om arbetslösheten bland personer med flyktingbakgrund och deras anhöriga ställs vänstersidans utbildningssatsningar mot Alliansens förslag om lägre ingångslöner. Att behov finns av både utbildningssatsningar och lägre ingångslöner – om än inte lagstiftade sådana – är givet. Problemet är att utbildningssatsningarna och krav på resultat inte har funnits där från början, direkt efter beslut om uppehållstillstånd.

Men elefanten i rummet är givetvis att inflödet av nya personer med låg utbildning och stora kulturella barriärer inte kan fortsätta med dagens takt – för att inte tala om hur det har varit.

Kvalificering för att kunna få tillgång till åtskilliga välfärdsförmåner borde inte vara särskilt kontroversiellt. Märkligt nog har Alliansen, som nu säger sig förorda detta, under sin tid agerat i rakt motsatt riktning och till och med gett särskilda förmåner för personer som vistas i landet illegalt.

Klimatfrågan har kommit att få en väldigt dominerande plats i miljödebatten, vilket tränger undan andra viktiga miljöfrågor. Flygskatten är en väldigt märklig historia. Det bästa vore givetvis att flygbolag som redovisar låga utsläpp belönas för detta på bekostnad av de som visar höga siffror.

Vad gäller säkerhet och trygghet finns uppenbarligen inte medvetenheten om hur allvarlig situationen är. Här krävs åtgärder såsom sänkt straffmyndighetsålder till 13 år, utvisning som huvudregel för utländska medborgare även vid mindre allvarlig brottslighet, ökade befogenheter till kommunala ordningsvakter och nolltolerans mot brott med verklig lokalpolis. Medborgerlig Samling kommer att redovisa hela sitt rättspolitiska program inom de närmsta veckorna.

I övrigt är det bedrövligt att höra hur spelad upprördhet och barnslig nivå gång på gång får ersätta saklig debatt. Mycket väsen för ingenting. Sådant förtjänar inte medborgarna!”

 

 

 

 

 

 

 

Ilan Sadé, partiledare Medborgerlig Samling