Skip to main content
Pressmeddelande

Utlys nyval i Malmö!

By 27 november 2019No Comments

Malmös potential slösas bort av en politisk ledning som nått vägs ände. Från den osynlige statsministern Stefan Löfven kommer ingen hjälp. Det är dags för kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh att utlysa lokalt nyval och ge andra krafter chansen, skriver Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling (MED), som också presenterar sex förslag på åtgärder för Malmö.
I en debattartikel i Nyheter Idag uppmanar Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling, Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) att utlysa ett lokalt nyval i Malmö. Möjligheten att utlysa ett nyval (eller extra val som är det formella namnet) är fastslagen i Kommunallagen (5 kap 10 paragrafen).

– Malmö har egentligen åtskilliga förutsättningar för att bli ett draglok snarare än ett sänke. Belägen mellan Danmarks huvudstad och en av Sveriges två främsta universitetsstäder, samt med närhet till åtskilliga skånska små- och medelstora städer, borde det vara svårt att misslyckas. Hav och stränder på ena sidan; skånsk landsbygd på andra. Men snarare än att vara en skånsk juvel och ett tillväxtcentrum i Öresundsregionen, är Malmö i dag ett ekonomiskt slukhål och en integrationsmässig och social katastrof, skriver Ilan Sadé.
För att komma till rätta med Malmös problem föreslår MED ett program i sex punkter, som partiet är redo att sjösätta direkt efter ett extra val. Programmet innehåller bland annat en ny vision för Malmö, stopp för mottagning av fler invandrare som är beroende av försörjningsstöd samt kraftfulla satsningar på säkerhetshöjande åtgärder i samtliga stadsdelar.

– Har man tappat greppet i så hög grad och saknar varje tillstymmelse till lösning, är det dags att ge väljarna en möjlighet att säga sitt i en malmöitisk valrörelse som kan vara helt och hållet fokuserad på Malmö stad, skriver Ilan Sadé.

Debattartikeln med de sex åtgärdsförslagen kan läsas på denna länk: https://nyheteridag.se/ilan-sade-med-utlys-nyval-i-malmo/

————————————–

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.
MED har sedan valet 2018 representation i tre kommuner; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.