Skip to main content
Pressmeddelande

Vinodlare kandiderar för Medborgerlig Samling

By 6 september 2022No Comments

Carl-Otto Ottergren Fotograf/Källa: Medborgerlig Samling

Vinodlaren och ekonomen Carl-Otto Ottergren, ger sig in i politiken och blir tredjenamn på MED:s lista i valet till kommunfullmäktige i Ystad. – MED behövs på den politiska arenan med sitt frihetliga engagemang och sin sakliga inställning till samhällets stora problem som de ”gamla” partierna har skapat, säger han.

Ordning och reda är grunden i allt, säger vinodlaren Carl-Otto Ottergren på Köpingsbergs vingård utanför Ystad. Först och främst i kommunens ekonomi. Trots att vi har väldigt lite integrationsproblem, som kostar så mycket för andra kommuner, är Ystad per capita den tredje mest skuldsatta kommunen i landet.

– Det är trevligt att bo i Ystad, men så här kan vi inte ha det. Kommunen måste prioritera rätt och fokusera på det som är nödvändigt för oss. Vi måste få ut bättre resultat av skatterna. Det är främst besluten om hamnutvecklingen och arenan som har lett till de stora skulderna. Men det finns bara två saker att välja mellan när belåningen är hög. Minska utgifterna eller öka intäkterna. Då menar jag inte att skattehöjningar är ett alternativ, utan att fler betalar skatt och att fler – både invånare och företag – tjänar mer.

Varför kandiderar du för Medborgerlig Samling i kommunvalet?

– Dels tror jag att jag som företagare och ekonom med statsvetenskap i bagaget kan bidra med vettiga saklösningar. Dels är det inget av de andra partierna som imponerar. Men det liberalkonservativa MED ställer jag upp för helt och fullt. Och där finns en större höjd.

– MED behövs på den politiska arenan med sitt frihetliga engagemang och sin sakliga inställning till samhällets stora problem som de ”gamla” partierna har skapat.

Vilka problem tycker du är allra viktigast att få bukt med i kommunen?

– Skolan och omsorgen om våra äldre. Skolan måste utvecklas och bli inte bara bättre, utan bra! Alla har rätt till en skola som kan göra dem fria att välja den utbildning och det yrke som passar dem. Varje medborgare måste kunna försörja sig, och därmed ge kommun och stat de medel som krävs för kärnuppgifterna.

– Äldreomsorgen är en tickande bomb i Ystads kommun. Det är en samhällstjänst som bara måste fungera. Där är det samma sak som med skolan, att utförarna inte ska begränsas av politiker och administratörer utan i stället ges ett starkt stöd. Fler utförare och färre administratörer.

 

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik. 2022 ställer MED upp i valet till riksdagen samt till 11 regioner och 65 kommuner.

www.www.med.se

Presskontakt

Anna Danieli, Pressansvarig, [email protected], 0761-191244